Thomas van der Vlerk is nu jeugdbestuurder van het HHNK. Wie volgt hem op?
Thomas van der Vlerk is nu jeugdbestuurder van het HHNK. Wie volgt hem op? (Foto: aangeleverd)

Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

REGIO - Wie tussen de 13 en 15 jaar is, kan meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op zoek naar een jeugdbestuurder. Dijkversterkingen, klimaatverandering, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waareen bestuurder zich mee bezighoudt.

Thomas van der Vlerk  is tot 31 december jeugdbestuurder van HHNK. Hij ondernam veel leuke en interessante activiteiten. Hij vertelt erover op www.hhnk.nl/jeugdbestuurder. 

Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvangt de jeugdbestuurder een jaarlijkse financiële vergoeding.

Het hoogheemraadschap werkt elke dag met de gevolgen van klimaatverandering, aangezien er steeds hardere regenbuien vallen, kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen kan men op veel plaatsen in Noord-Holland niet wonen. Daarnaast maken we het water schoon dat door het riool bij rioolwaterzuiveringen terecht komt. 

Aanmelden

Een jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Zie alle informatie op www.jeugdwaterschap.nl. Meedenken en meepraten over het waterbeheer in Noord-Holland nu en in de toekomst? Solliciteer dan vóór maandag 29 november via ww.hhnk.nl/jeugdbestuurder.