Maak een filmpje tijdens een wandeling of andere leuke hobby.
Maak een filmpje tijdens een wandeling of andere leuke hobby. (Foto: Pexels/Marta Wave)

Maak kans op camera met filmpje

REGIO - Hoe leuk is het om over je hobby te vertellen. En misschien wel anderen te inspireren om die hobby ook op te pakken? ANBO roept senioren op om een filmpje te maken over hun hobby die de ouderenbond dan verspreidt. Degene die het leukste filmpje maakt, wint een digitale camera. 

Wie het maken van een filmpje lastig vindt, ANBO helpt. De stichting hoopt dat ouderen meer in beweging komen. Met filmpjes over hobby’s hoopt ANBO dat senioren anderen inspireren om een (nieuwe) hobby op te pakken. “Maar het is ook leuk om iets te laten zien over jouw passie”, zegt Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO. 

Als senioren hun filmpje doorsturen naar ANBO (op www.anbo.nl staat hoe men dat kan doen), dingen zij mee naar een mooie prijs. Degene die het leukste filmpje maakt, wint namelijk een prachtige digitale camera. "De eerste filmpjes zijn al binnen", vertelt Sipkens. “Zo is de 60-jarige Maria uit Rotterdam elke zondagmiddag in een Haagse club te vinden om oude jazz te zingen. Het samen muziek maken vindt zij zo leuk dat zij anderen zoekt die dat ook willen. Of de 57-jarige Pauline uit Amsterdam, die helemaal gek is van zwemmen en nu het zeemeerminzwemmen heeft ontdekt. Ook zij hoopt een groepje te formeren om dat samen te doen. En de 81-jarige Klaas uit Giethoorn die modelboten bouwt. Hij is soms wel een jaar bezig met één boot maar vindt dat heerlijk en vertelt er graag over.” 

www.anbo.nl

ANBO hoopt dat vele senioren hun voorbeeld volgen. Sipkens kan zich voorstellen dat niet iedereen het makkelijk vindt om een filmpje te maken, daarom kan iedereen op de site een webinar terugkijken: 'Hoe eenvoudig maak je een filmpje op je telefoon'. En zo nodig worden er filmpjes gemaakt als senioren zich daarvoor aanmelden. Kijk op de website voor de mogelijkheden.