Maak kans op een gratis boekenpakket van Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard.
Maak kans op een gratis boekenpakket van Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard. (Foto: aangeleverd

Magische verhalen in nieuwe sinterklaasboeken

REGIO - Waylon, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard klommen dit jaar in de pen om sinterklaasboeken te schrijven die kinderen in de actieperiode krijgen bij de diverse supermarkten. Deze actie vindt dit keer voor de achttiende keer plaats. Een mooie en waardevolle traditie.

Lezersactie: krijgt een boekenpakket thuisgestuurd

Waylon is gewend om te schrijven, want hij heeft talloze songs op zijn naam staan. Toch was het schrijven van een kinderboek andere koek. "Aan de ene kant zit je minder vast aan een vorm, rijm of melodie, maar aan de andere kant was het ook wel even zoeken naar de juiste invalshoek", vertelt Waylon over zijn boek Sint en de magische noot. In het boek maken lezers kennis met Johan die anders is dan andere jongens. Johan ziet de wereld namelijk als muzieknoten. Maar dan verdwijnt ineens de muziek uit zijn leven. Sinterklaas speelt een rol in het terugbrengen ervan. Waylon: "Ik vond het leuk om een spannend, sprookjesachtig verhaal te schrijven. Een beetje donker, zoals Disney ook vaak intense zaken aan de orde laat komen. Dit soort verhalen triggert kinderen." Sinterklaas is voor hem een belangrijk feest. "Mijn dochter Teddie wordt nu drie en Sinterklaas vieren we zeker." Ook voorlezen slaat de zanger nooit over. "Dat avondritueel is hartstikke leuk. Tanden poetsen, samen in het grote bed, een boekje voorlezen en even gek doen."


Marieke Elsinga, presentatrice van RTL Boulevard en Qmusic, wilde al heel graag een keer een boek schrijven. "Ik heb altijd wel een idyllisch idee om in een huis in Italiƫ een boek te schrijven. Verhalen vertellen doe ik op de radio ook, dus dat ben ik gewend. Toen ik voor een sinterklaasboek werd gevraagd, zei ik dan ook volmondig ja", vertelt Marieke enthousiast.

Carlo Boszhard schreef het boek: Een brief aan Sinterklaas. Een speciaal boek, want Carlo maakte er ook een schoolmusical van. "Eigenlijk", vertelt Carlo, "is het idee al tien jaar oud toen ik een lied schreef over het hondje Kees. Dat is een buitenbeentje die vervolgens Sinterklaas een brief schrijft omdat hij ook graag een baasje wil. Sinterklaas is er voor iedereen dus ook voor Kees." 

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij de supermarktfilialen van Plus, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Lezers van deze krant maken ook kans op een gratis boek door mee te doen aan de lezersactie: stuur een e-mail naar redactie.med@rodi.nl en maak kans op een pakket met de drie boeken.