Praten, praten, praten

Als ik vroeger teveel achter elkaar praatte, werd er wel eens gezegd dat ik wel de rafels aan mijn b.. moest hebben. Nu praat iedereen elke dag weer over corona en G1, 2 of 3. En helpt het? We horen wel wat het wordt.

Ik zie soms ook de logica niet van de vastgestelde regels, maar dat inenten beter is dan niet-inenten lijkt mij nogal logisch, gezien de besmettingsgevaren / ziekenhuis(IC)opnames, etc. Maar goed, hou je in elk geval zoveel mogelijk aan de regels.

Vergeet de basisregels zeker niet, die anderhalve meter afstand houden, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog, bij klachten thuis blijven en laat je testen als je klachten hebt. 


Maar dat praten leidt ook af van andere 'normale' gezondheidsregels, waar we in de tussentijd wel veel aan kunnen doen. Net Sint Maarten gehad, heel leuk, maar wat moet je met al dat snoep die je kinderen gehad hebben of wat je zelf hebt overgehouden, omdat er maar een paar kinderen aan de deur kwamen?

Misschien zou je het meeste weg moeten gooien, want al dat suiker is hartstikke slecht. Natuurlijk zijn één of twee snoepjes per dag geen ramp. Maar als er veel in huis is, wordt er ook meer gesnoept. Zo werkt dat nu eenmaal. 

Probeer er een spelletje van te maken door eerst een opdracht uit te voeren, voordat je een snoepje hebt verdiend. Bijvoorbeeld drie keer de trap op en af of tien squats.

Ook een leuke tip is om gezonde voedingsmiddelen vooraan in de koelkast te zetten, zodat je direct die tomaatjes, stukjes komkommer of wortels ziet en die ongezonde 'dingetjes' niet. 


En weet je wat echt niet goed is? Denken dat 'nu eenmaal' de feestdagen eraan komen en je dan geen zin hebt om 'erom te denken'. Kom op zeg, het is pas half november en het duurt nog zes weken voor het januari is.

Hou jezelf niet voor de gek, neem jezelf voor elke dag lekker naar buiten te gaan en te bewegen.

Zeker weten dat je je daar beter bij voelt, logisch toch?


Reacties naar s.zeilemaker@gmail.com