Wordt Max Verstappen kampioen dit jaar?
Wordt Max Verstappen kampioen dit jaar? (Foto: DAN MULLAN)

Max Verstappen kampioen 2021?

Max Verstappen is op 30 september 1997 geboren in Hasselt. Eigenlijk was het zo klaar als een klontje dat hij zou gaan racen, dat is hem tenslotte met de paplepel ingegoten.

Papa Jos Verstappen is een Nederlandse voormalig Formule 1-coureur en Max zijn Belgische moeder, Sophie Kumpen, hield ook van snelheid. Zij was succesvol in karting en autocoureur.

Max wilde al vroeg racen, hij begon op vierjarige leeftijd met karten. Als kleine jongen mocht hij op zijn 7e jaar deelnemen aan kartwedstrijden.Hij stapte in 2014 over naar de autosport en op 17 jarige leeftijd maakte hij in 2015 zijn debuut in de Formule 1t tijdens de Grand Prix van Australiƫ. Hij is de jongste debutant aller tijden binnen de F1. Tot zijn 18e jaar reed hij zonder rijbewijs in de F1 wagen.

Zijn eerste podiumplaats behaalde hij op 15 mei 2016 in Spanje, in dienst van Red Bull Racing. Ook hier had hij een unicum, want Max was met 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit. De coureur deed toen al goede zaken op jonge leeftijd, want hij was daarmee ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1, de eerste Nederlander die naar een pole position reed en door het winnen van de Grand Prix van Monaco 2021 als eerste Nederlander de leiding in de WK-stand pakte. Dat betekent ook dat hij de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur is.

Door dit succes heeft hij nu veel fans en het zorgde er ook voor dat het circuit van Zandvoort weer is opgebouwd en dat in september jl. de Formule 1 in Nederland is verreden. 


Max is voor de fans een held en de races van de F1 worden door hen met spanning gevolgd. Door de vele kijkcijfers is de F1 al betiteld als topevenement. Dat is ook te zien aan het publiek wat tijdens de wedstrijden op de tribune zit.

Max rijdt 5 december weer, zit u er dan ook klaar voor?