Stoeptegel rookvrij neergelegd door directeur GGD en wethouder Wiersma-de Faria van degemeente Opmeer.
Stoeptegel rookvrij neergelegd door directeur GGD en wethouder Wiersma-de Faria van degemeente Opmeer. (Foto: Nancy Holderbeke)

Alle speeltuinen rookvrij

REGIO - Alle speeltuinen in de gemeente Opmeer zijn rookvrij. Wethouder Wiersma-de Faria en de heer Paulina, directeur van GGD Hollands Noorden, hebben een stoeptegel gelegd bij de ingang van de speeltuin De Weidehof in Spanbroek. 

Binnenkort hebben alle speeltuinen in de gemeente Opmeer zo’n stoeptegel. De stoeptegel wijst mensen erop dat de speeltuin een rookvrije omgeving is. Met deze actie wil de gemeente Opmeer en GGD kinderen de kans geven om rookvrij op te groeien. 

Spelen in een gezonde en veilige omgeving

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek geven ouders kinderen het goede voorbeeld, voorkomen ze het schadelijke meeroken, vermijden ze het gevaar van brandwonden én voorkomen ze dat kinderen peuken oppakken en in hun mond stoppen. Een rookvrije speelplek draagt bij aan een rookvrije generatie.