Zitten mokken is nergens goed voor

We zitten er weer middenin en daar moeten we mee leven. Dwars tegen de regels ingaan, klagen tegen anderen of thuis zitten mokken dat je niks mag en niks kan… Dat laatste is in elk geval niet waar.

Je mag wellicht ‘s avonds na 17.00 uur tijdelijk niet doen wat je al tijden wel deed. Maar zijn we zo vastgeroest dat we niks anders kunnen bedenken?

Je dochter of zoon mag niet naar de training van de sportclub en jij mag ‘s avonds niet naar de sportschool. Oké en dan? Waarom ga je niet met je gezin of je zoon of dochter buiten een stukje hardlopen en neem een bal mee. Verstoppertje spelen in je eigen buurt in het donker, hartstikke spannend. Deurtje bellen mag ik niet promoten natuurlijk, maar is wel leuk! Moet je wel wegrennen, natuurlijk.

Als je zelf een hond hebt, is het makkelijk, die hond wil altijd wel.

Een speurtocht uitzetten is ook echt niet moeilijk om te verzinnen of raden hoeveel lantaarnpalen er in een bepaalde straat staan en dan samen gaan natellen. Verzin iets!

Je snapt natuurlijk wel wat ik hiermee bedoel. namelijk dat je moet blijven bewegen en sporten. Ook als het even niet kan, zoals je het liefst zou willen.

En... als je het gedaan hebt, heb je nooit spijt! Zeker weten.


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com