Vervoer naar priklocaties in Heemskerk

HEEMSKERK - Huisartsen zijn gestart met het uitnodigen van thuiswonende ouderen (90+ sinds maandag 25 januari en 85-90-jarigen sinds 1 februari) om zich te laten vaccineren tegen corona. Behoort u tot deze groep? Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging via uw huisarts.

Uitnodigingsbrief

Als u er na overleg met uw huisarts voor kiest uzelf te laten vaccineren op een priklocatie van de GGD (op Schiphol, Alkmaar of Purmerend), dan krijgt u een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin wordt u verzocht een (landelijk) nummer te bellen voor het maken van een afspraak.

U kunt op verschillende manieren naar de priklocaties toe:

u rijdt er zelf naartoe of gaat met het openbaar vervoer; u wordt gereden door een familielid of bekende (u mag een begeleider meenemen); heeft een wmo-vervoerspas; u heeft een wmo-vervoerspas/Valyspas

Met een wmo-vervoerspas kunt u gebruik maken van RegioRijder (reserveringsnummer: 0900 -9343), de regionale vervoerder voor mensen met een wmo-indicatie. Heeft u een Valyspas, dan kunt u een beroep doen op personenvervoerder Valys (telefoonnummer 0900 -9630). Zowel RegioRijder als Valys vraagt geen eigen bijdrage van u. Ook schrijven zij niets van uw kilometer-saldo af.

Heeft u geen wmo-vervoerspas/Valyspas?

Kunt u niet zelf rijden of met het openbaar vervoer, heeft u geen familielid of bekende die u wilt rijden en heeft u geen wmo-vervoerspas/Valyspas? Dan kunt u contact opnemen met RegioRijder (0900 - 9343). Deze vervoerder kan u dan in dat geval gratis vervoeren. Houd er rekening mee dat RegioRijder uw rit moet inpassen in zijn vervoersschema. In verband met het afstand houden, is sprake van een beperkt aantal zitplaatsen in de bus. Reserveer uiterlijk 1 dag voor vertrek.

Stichting Vrijwilligersvervoer IJmond (SVVIJ)

U kunt ook contact opnemen met SVVIJ (0251 – 257 481, bereikbaar tussen 13.00 -15.30 uur). Deze vervoerder heeft rolstoelbussen en kan u ook op een veilige manier naar de priklocatie rijden. U hoeft niet te betalen voor het vervoer naar de priklocatie. Het is aan te raden om meteen nadat u een afspraak voor vaccinatie heeft gemaakt ook SVVIJ te bellen voor het boeken van de rit.


Gaat u gebruik maken van het vervoer van RegioRijder, Valys of SVVIJ? Zorg er dan voor dat u een mondkapje bij u heeft, bij voorkeur een medisch mondkapje (een IIR ofwel 2R). U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus te dragen. Medische mondkapjes zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online te bestellen.