Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Raad heeft zich uitgesproken over omgevingsvisie

HEEMSKERK - De raad heeft zich uitgesproken over de omgevingsvisie. Een belangrijk onderdeel voor de toekomst want in deze visie staat WAT wij willen tot 2040.

Liberaal Heemskerk is bereid discussies over moeilijke onderwerpen aan te gaan

Liberaal Heemskerk is bereid om over grenzen heen te kijken en de discussies over moeilijke ontwikkelingen in de toekomst aan te gaan. Wat wij hiermee bedoelen is het buitengebied. Liberaal Heemskerk heeft gezamenlijk met D66 een amendement ingediend om het bespreekbaar te maken om in het oostelijk buitengebied woningbouw bespreekbaar te maken maar die heeft het niet gehaald.

Amendement

Ons amendement om kleinschalige recreatie (groene campings) en B&B in het gebied tussen Korendijk, Rijksstraatweg en Marquettelaan bespreekbaar te maken heeft het wel gehaald. Dat is wat wij al jaren in ons partijprogramma hebben staan en zijn zeer blij dat dit nu bespreekbaar gaat worden. Natuurlijk is de volgende stap om de provincie zo ver te krijgen maar die mag ook wel eens wisselgeld op tafel leggen.

Verbinding A8-A9

Zij duwen immers de verbinding A8-A9 bij ons door de spreekwoordelijke strot en nu wordt het tijd dat zij onze wensen ook eens honoreren. Recreatie is immers een van de economische pijlers van Heemskerk wat belangrijk is voor een gemeente als Heemskerk.

Daar waar groen verdwijnt moeten we elders compenseren

Verder ging het erg veel over de woningbouw in Heemskerk. Wat Liberaal Heemskerk belangrijk vindt is dat wij van de hoofdgroenstructuur afblijven en daar waar groen verdwijnt dat dit elders gecompenseerd wordt.

Ook zal zo snel mogelijk duidelijkheid dienen te komen over de mogelijke bouwlocatie ODIN'59.

De vereniging wil ook verder en als dit niet doorgaat dan dienen zij dit zo snel mogelijk te weten omdat zij investeringen willen doen op de huidige locatie. Liberaal Heemskerk wil dat Heemskerk een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen en te verblijven. Allemaal torenflats of hoogbouw geeft in ons beeld minder plezier en woongenot dus daar zullen wij voor waken.


Karel Rozemeijer, Liberaal Heemskerk