Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.
Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. (Foto: www.noordholand.nl)

Commissaris van de Koning bezoekt Beverwijk

BEVERWIJK - De Commissaris van de Koning van Noord-Holland, de heer Arthur van Dijk, is op ambtsbezoek geweest op woensdag 10 februari in Beverwijk. Arthur van Dijk (VVD) is sinds 7 januari 2019 commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. De Commissaris van de Koning is de voorzitter van zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten.

Door Co Backer

Van Dijk (1963) is geboren in Dordrecht. Na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit Leiden was Van Dijk lange tijd actief in verschillende functies op de ministeries van Financiƫn en Justitie waar hij zich onder meer bezighield met de opsporing van fiscale delicten. Daarna was hij wethouder in de gemeente Haarlemmermeer, waar hij onder meer Schiphol in zijn portefeuille had. Van 2013 tot 31 december 2018 was hij Algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland.

Digitale raadsvergadering

In een extra digitale raadsvergadering van een uur heeft de Commissaris de diverse vragen beantwoord van de raadsleden. Het thema was bestuurlijke regionale samenwerking. Het stoppen van de IJmondcommissie gaat hem van het hart en hij onderstreepte het belang van de IJmond om samen te werken op bepaalde onderdelen. De IJmond is een heel belangrijk gebied met een hoop facetten die voor Noord-Holland zeer belangrijk zijn. Wel had hij een genuanceerder houding verwacht van de Beverwijkse raad over de IJmondiale samenwerking maar hij proeft toch dat de wil er is.


Burgemeester Smit sloot deze extra raadsvergadering af en bedankte de Commissaris voor zijn komst naar Beverwijk.