Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Bouwen op Eikenhof 2: Ja of Nee?

HEEMSKERK - Wat kan het toch ingewikkeld gemaakt worden. Om te kunnen bepalen of er een mogelijkheid is om te bouwen op Eikenhof 2 gaat de gemeente weer op geheel "eigen-wijze" aan de slag. Weer omdat wij van eerdere te ontwikkelen bouwplannen blijkbaar nog niets geleerd hebben.

Voor Eikenhof 2 is een schets gemaakt en besproken met de bewoners, participanten en Raad. Van alle opmerkingen werd niets meegenomen en de schets werd bij de provincie aangeboden ter beoordeling terwijl de vraag aan de provincie feitelijk zou moeten zijn kan en mag op Eikenhof 2 gebouwd worden en waar dienen wij rekening mee te houden.

Gemeente luistert wel naar provincie en niet naar inwoners, participanten en Raad

De provincie heeft opmerkingen op de schets gemaakt en die zijn meteen in de schets verwerkt, bijzonder dat de gemeente wel naar de provincie luistert en niet naar inwoners, participanten en Raad. Het interessante en tegelijk zorgelijke is dat hiermee de suggestie wordt gewekt dat dit het plan zou moeten worden. De provincie geeft immers aan hier 'ja' tegen te zeggen en de wethouder heeft in de commissie aangegeven dat (grote) wijzigingen op deze schets moeilijk wordt bij de provincie. Oeps, zeggen wij, want de wethouder geeft ook aan dat wij nu beginnen met alle omwonenden, participanten en Raad om dit plan tot een succes te maken. Is het dan vreemd dat bewoners, participanten en Liberaal Heemskerk het gevoel krijgen dat dit een lastige wordt? Nee, dat is niet vreemd en op onze vraag aan de wethouder: 'Kunt u toezeggen dat wij met een blanco tekening het participatie traject gaan beginnen?, werd pas na drie keer de vraag gesteld te hebben met als laatste "wethouder Ja of Nee" kwam het verlossende antwoord: Ja. Eigenlijk niet zo ingewikkeld maar het wordt ingewikkeld gemaakt. Wij gaan met elkaar aan de slag om dit conform de vastgestelde plannen als woonvisie, duurzaamheidsopgave en groenbeleidsplan om nu eens een plan te ontwikkelen wat wij als Liberaal Heemskerk vragen. Een mix van betaalbare koopwoningen, sociale huurwoningen oplopend naar duurdere koop/huur woningen en met het inpassen van knarrenhof zou het optimum gehaald worden. Liberaal Heemskerk heeft nog wel aangegeven dat als de schets, die bij de provincie is goedgekeurd, het definitieve plan wordt de bewoners, participanten en Raad in het spreekwoordelijke pak zijn genaaid. Participatie in Heemskerk zou dan helemaal terug bij af zijn.


Karel Rozemeijer, Liberaal Heemskerk