Afbeelding
(Foto: )

Gaan we stemmen?

U heeft het vast gezien en gehoord, er komen verkiezingen aan. In elke stad zijn er weer elektronische borden neergezet. Maar als je net een meter zeventig bent dan bezorgen deze borden je bijna een nekverrekking. Je moet je hoofd achterover tussen de schouders plaatsen wil je weten welke partijen op de verkiezingsborden staan.

Liefst 37 partijen doen ermee. Leuk dat we wat te kiezen hebben maar het kan ook te veel zijn. Welke partij neemt het voortouw en welke partij is bereid haar verkiezingsbelofte los te laten. We gaan het zien, maar zodra de Haagse macht om de hoek komt kijken zijn alle partijen bereidt om flink wat water bij de wijn te doen. En dit alles voor het pluche! De hoop is dat de gekozen politici laten zien dat ze geloofwaardig zijn en blijven, maar dat is een utopie oftewel een luchtballon. Er is veel te veel gebeurt in de afgelopen jaren om daar vertrouwen in te hebben. Denk aan de belofte dat bijna iedereen in Nederland in 2019 meer te besteden zou krijgen.

Helaas bij de ramingen van inflatie en koopkracht zijn oude cijfers gebruikt over bijvoorbeeld het verbruik en de prijzen van stroom en gas. In werkelijkheid steeg de prijs van de energierekening gemiddeld met 334 euro per jaar. En wat denkt u van het gasdossier Groningen. Nog steeds zijn deze bewoners in 'gevecht' voor genoegdoening. Laten we ook niet de dividendbelasting en de toeslagenaffaire vergeten. En wat denkt u van de duizend euro die ons beloofd is. Er wordt duidelijk een Haags politiek spel gespeeld van liegen en bedriegen. Wanneer gaan ze nu eens beseffen dat het geen spel is maar dat men het over levende wezens heeft. Het is vrij duidelijk dat het beleid dat wordt gemaakt ongeloofwaardig, wisselend, vaag en warrig is. Er valt uit 37 partijen te kiezen maar welke, ik zou het echt niet weten. Als ik alles op een rij zet dan krijg ik het gevoel dat ik met een criminele organisatie te maken heb. Ik laat nu mijn hart laten spreken en ik verscheur mijn stembiljet.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl