Kevin Benning voor het gemeentehuis van Beverwijk.
Kevin Benning voor het gemeentehuis van Beverwijk. (Foto: Co Backer)

'Beverwijkers mogen trots zijn op hun stad'

BEVERWIJK - Het is alweer vijf maanden geleden dat Pieter Heinink het fractievoorzitterschap van de VVD Beverwijk - hij gaf al aan voor de verkiezingen aan zijn laatste raadsperiode te beginnen - heeft overgedragen aan de 28-jarige Kevin Benning. Tijd voor een gesprek met de jongste fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij in Beverwijk.

door Co Backer

Kevin Benning met z'n 28 jaar jongste fractievoorzitter in gemeenteraad

Kevin Benning is geboren in het oude ziekenhuis te Heemskerk. Daarna heeft hij altijd in Beverwijk gewoond. "Ik heb een onwijs leuke jeugd gehad in Beverwijk, met het nodige bijbehorende kattenkwaad, hobbels en bobbels die iedereen krijgt in het leven en die ook bij het leven horen", vertelt hij.

Weloverwogen

Op de vraag waarom hij voor de VVD heeft gekozen volgt een weloverwogen antwoord. "De VVD was niet met de paplepel ingegoten. Ik vond gesprekken en discussies over maatschappelijke kwesties altijd al erg interessant. Mijn ouders lieten mij vrij in het zelf verkennen van wat ik vond.''

Thuisvoelen

Hij vervolgt: ''Uiteindelijk kwam ik bij de VVD terecht waar ik mij goed thuis voelde. Deze keuze ging parallel met mijn studies politicologie en bestuurskunde die ik aan de Vrije Universiteit heb afgerond. Overigens in Beverwijk zat ik op het Kennemer College.''

Net als ieder ander is de politicus ook de nodige hobbels tegengekomen op zijn pad. Hierdoor groeide zijn interesse in maatschappelijke en politieke kwesties, dat betekende niet langs de zijlijn staan en schouders ophalen, maar de problemen aan willen pakken. Kevin begon zich meer in de publieke discussie te mengen en zo kwam hij bij de lokale politiek terecht. Hij wilde dingen veranderen, niet alleen voor hemzelf, maar juist voor iedereen die tegen problemen aanloopt.

'De niet pochen mentaliteit van Beverwijkers vind ik geweldig'

"Mijn werk in de gemeenteraad vind ik dan ook enorm gaaf. De niet pochen mentaliteit van Beverwijkers vind ik geweldig, niet lullen maar poetsen, daar hou ik van. En zo ga ik ook te werk in de gemeenteraad. Vaak als ik door Beverwijk fiets ben ik trots om te zien wat er allemaal gebeurt in onze stad. Ik hoop dan ook nog heel veel voor Beverwijk te kunnen betekenen en dat iedereen net zo trots op Beverwijk is als ik ben", vertelt hij op een enthousiaste manier.

Veel geleerd

Per 1 november 2020 heeft Kevin Benning de 'leiding' over zijn fractie en daarbij tevens de leider van de coalitie als grootste politiek partij in Beverwijk. Bij de verkiezingen in 2018 gekozen als raadslid en nu al fractievoorzitter. "Ik heb als nieuw raadslid in korte tijd erg veel geleerd. Ik heb het geluk om met een goede en fijne fractie te mogen werken", aldus Kevin Benning.