Mieke Baltus
Mieke Baltus (Foto: Aangeleverd)

Lelystad

Na acht jaar uw burgemeester te zijn geweest ga ik mijn geliefde Heemskerk verlaten. In juni word ik burgemeester van Lelystad.

biedt ruimte, kansen en nieuwe natuur


De stad van ruimte, kansen en de nieuwe natuur. Ik heb er ontzettend veel zin in. Inmiddels is het twee weken bekend dat ik naar Lelystad ga en de eerste reacties zijn zo hartelijk en warm, dat ik er verlegen van word. Felicitaties, bloemen, kaartjes en een mand met streekproducten vanuit Lelystad. Wat een warm welkom!

Maar ook veel lieve woorden en berichten vanuit Heemskerk. Ik ga Heemskerk en de Heemskerkers missen. Wat een eer om in mijn eigen geboortedorp burgemeester te zijn geweest. De ruimte die ik heb gekregen van jullie allemaal om dat op mijn eigen manier in te vullen. De mooie gesprekken die ik met veel inwoners en ondernemers heb gevoerd. De kansen die ik heb gekregen om mij verder te ontwikkelen, om te groeien als burgemeester. Heemskerk was een warm bad.

Eer om in mijn geboortedorp burgemeester te mogen zijn


Ik wil iedereen daarom danken voor het vertrouwen dat ik de afgelopen acht jaar heb gekregen. Ik ben toe aan een volgende stap en Heemskerk is toe aan een nieuwe burgemeester die weer op een eigen manier ons dorp verder kan brengen. Ik ben nog niet weg, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Op dit moment ben ik druk aan het zoeken naar een nieuwe woning en mij aan het voorbereiden op de overstap. Ik ga van het leukste dorp naar de leukste stad van Nederland. Dank voor de mooie jaren dat ik jullie burgemeester mocht zijn.


Mieke Baltus

burgemeester (nog even) van Heemskerk

Burgemeester@heemskerk.nl