John Hogendoorn demonstreert de jaloezieën die eveneens in de aanbieding zijn.
John Hogendoorn demonstreert de jaloezieën die eveneens in de aanbieding zijn. (Foto: Bert Westendorp)

Rollo Store levert maatwerk zonder concessies

HEEMSKERK – Voor vader Jan en zoon John Hogendoorn zijn het drukke tijden bij Rollo Store, de specialzaak in zonwering aan Lijnbaan 19 A. Jan startte de firma negentien jaar terug op de Beverwijkse Bazaar. Die periode leverde zoveel klanten op dat Jan & Zoon in 2014 nog een winkel opende aan de Lijnbaan omdat het handig is voor de klanten die in het weekend geen mogelijkheid hebben naar de Bazaar te komen.

Meer vraag naar luxere zonwering

Nu kunnen de klanten door de week altijd terecht aan de Lijnbaan. Door de coronaperikelen en het gering aantal mensen dat nu de Bazaar bezoekt, zijn de activiteiten in de Bazaar op dit moment even stilgelegd. Zodoende is de grondlegger vaak te vinden in de Heemskerkse winkel waar John het gezicht van de zaak is.

Vader en zoon merken dat er vraag is naar luxe zonwering en daar wordt op ingehaakt bij Rollo Store. John over dat onderwerp: “Er is behoefte aan elektrisch bedienbare zonwering voor onder meer rolgordijnen en jaloezieën. Via de smartphone of een aparte afstandsbediening kun je vanuit je stoel de zonwering bedienen.”

Corona 2020

De zaken gaan goed bij het Heemskerkse bedrijf. “De mensen zaten vorig jaar veel meer thuis. En dan zie je dat er wordt nagedacht over meubels, verbouwing, maar dus ook over zonwering. We hadden in 2020 een goed jaar”, laat John weten.

Het Jaar 2020 heeft niet enkel met corona te maken maar ook met de scherpe tarieven die Rollo Store altijd hanteert. Daarbij worden geen concessies aan de kwaliteit gedaan. De scherpe tarieven hebben alles te maken met de productie in eigen ateliers. Gratis opmeten hoort daarbij en wie de zonwering door Rollo Store wil laten monteren, betaalt daar een kleine meerprijs voor. Niet onbelangrijk is dat de klanten niet maandenlang hoeven te wachten op levering. “Rolgordijnen vaak binnen drie werkdagen. Hooguit duurt de levering drie weken bij bijvoorbeeld speciaal op maat gemaakt jaloezieën”, bevestigt John.

Techniek

Rolgordijnen worden geleverd in alle denkbare kleuren en designs in lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Opvallend is dat de techniek van de koordjes waarmee plisségordijnen bediend worden ook aan evolutie onderhevig is. John showt een plisségordijn dat door kleine koordjes bediend wordt. “Zodoende heb je geen last meer van die hele lange koorden.”

Draai- en kiepramen

De plissé en duette gordijnen zijn er ook in een speciale uitvoering voor draai- en kiepramen van de firma Multisol en kunnen zonder boren of schroeven worden aangebracht. In de showroom aan de Lijnbaan zijn de vele merken en types zonwering in een overzichtelijke opstelling te zien. Tal van collectieboeken tonen de vele mogelijkheden zoals John altijd zegt ‘De keuze is reuze’.

Er zijn regelmatig interessante acties. Zo is er nu een kortingactie op houten jaloezieën tot en met 240 centimeter breed.

De huidige corona maatregelen zijn er voor verantwoordelijk dat de zaak aan de Lijnbaan enkel op afspraak bezocht kan worden. Bezoekers zijn op afspraak van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur welkom. Een afspraak maken kan via 06-57552369 of per mail: info@rollostore.nl.

Zie www.rollostore.nl.