Nina: Winnares Melanin Wonder 2021.
Nina: Winnares Melanin Wonder 2021. (Foto: Aangeleverd)

Nina wint 'Melanin Wonder'

HEEMSKERK - Nina Savanet is winnares geworden van de schoonheidswedstrijd The Face of Melanin Wonder Netherlands 2021. De 23-jarige Heemskerkse die enkele jaren geleden al de mooiste was tijden de Miss Beauty-verkiezing van Noord-Holland, kreeg dit zondag te horen. ''Ik ben ontzettend blij dat ik deze schoonheidswedstrijd heb gewonnen'', laat zij glunderend weten.

Als jong meisje wilde ze al model worden. Nina Savanet heeft inmiddels al aan wat schoonheidswedstrijden meegedaan. De laatste was Miss Beauty van Noord-Holland die Nina won. Nu deed zij mee aan ‘The Face of Melanin Wonder Netherlands 2021’.

Nina vertelt: ‘’In deze wedstrijd ging het behalve om schoonheid en uiterlijk, ook om het verhaal dat je naar voren brengt. Ik zal in een commercial mijn verhaal moeten vertellen. Hoe verpak je boodschap en komt het duidelijk over bij het publiek? Er wordt daarbij enige creativiteit van je verwacht. Leuk? Ja zeker vond ik het leuk. Ik deed het blijkbaar ook goed.’’

Als jong meisje uit het Afrikaanse Burundi kwam de nu 23-jarige Nina naar Nederland. Ze belandde eerst in een klein Fries dorpje, maar verhuisde al vrij snel naar Heemskerk, waar haar moeder hertrouwde. Als klein meisje droomde ze al om topmodel te worden, maar in de modellenwereld werd ze vaak geconfronteerd met haar huidskleur.

In de finale van The Face of Melanin Wonder 2021 ging het om getinte mensen. "Of je nu lichtgetint of donker bent, Aziatisch of Afrikaans, jongen of meisje: je verhaal is bij deze verkiezing net zo belangrijk als je looks.” Inmiddels verricht Nina al wat modellenwerk voor onder meer Moto GP. Daarin heeft zij onder meer gefungeerd als ‘grid girl'. ‘'Het begin is er en ben benieuwd wat er nog meer op mijn pad komt'', aldus Nina.

Op zondag 14 maart kreeg Nina Savanet van de organisatie van Melanin Wonder te horen dat zij de winnares is geworden. ''Het werd onder meer op Instagram en op de website bekendgemaakt. Ja, ik was zeker door het dolle.''

De Heemskerkse zal nu het online magazine Melanin Wonder waar dan ook vertegenwoordigen. ''Dat is de bedoeling ja, ik zal als een soort ambassadrice voor ze optreden en in campagnes van hen zul je mijn gezicht steeds terugzien. Ik heb er zin in'', glimlacht Nina.