Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

Stemmen op een noodlocatie

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Omdat veel scholen en zorginstellingen niet worden gebruikt als stemlocatie bij de Tweede Kamerverkiezingen vanwege corona, wordt uitgeweken naar andere plekken. Alles moet 'coronaproof' zijn zoals het tegenwoordig heet.

Met belijning, pijlen, spatschermen, dragen van mondkapjes en het aangeven om 1,5 meter afstand van elkaar te houden wordt het een en ander aan de mensen duidelijk gemaakt. Kriskras door elkaar lopen zit er niet meer in. Ook krijgt een ieder bij het stemmen een eigen rode potloodje dat men vervolgens mag meenemen naar huis.

Ouderen

Op de plek op de foto van onze fotograaf Leo Tillmans - een noodlocatie tegenover de Laurentiuskerk in Heemskerk - kwamen vandaag, maandag 15 maart, ouderen en andere kwetsbaren langs om hun stem uit te brengen.

Volgens een woordvoerder van deze locatie valt het met de drukte alleszins mee. ''Het is prima te doen'', zo laat hij weten. ''Het zijn vooral oudere mensen die bij ons komen stemmen. Mensen die goed ter been zijn, maar ook zij die gebruikmaken van een rollator.''

Behalve op deze maandag, kon er ook op dinsdag 16 en woensdag 17 maart gestemd worden.