Sla geen onderhoudsbeurt over.
Sla geen onderhoudsbeurt over. (Foto: BOVAG)

Sla geen onderhoudsbeurt over

Hoe vaak moet je eigenlijk naar de garage? Een goede vraag, maar die doorgaans altijd wordt beantwoord door 'registratie en automatisme in het digitale systeem'.

Maak een afspraak bij je autobedrijf

De meeste nieuwe auto’s geven een melding op het dashboard als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Onderhoudsbeurten verschiilen per merk en model. Sla liever geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. U bent uiteindelijk veel duurder uit als - kleine - gebreken te laat worden opgemerkt. Want vaak zijn de gevolgen dan groter en de reparatiekosten duurder. Bovendien zijn garantiebepalingen ook niet meer van toepassing, zeker als het leaseauto's betreft.

Bij een kleine beurt ververst de monteur onder meer de olie, vervangt het filter en kijkt naar onderdelen als remmen, uitlaat, accu en lichten. Bij een grote beurt worden onder meer ook het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd. Bovendien krijgen de remmen een schoonmaakbeurt en worden bougies, lucht- en brandstoffilters vervangen. Tip: zorg ervoor dat u tussen beurten door zelf regelmatig banden, verlichting, oliepeil en uw koel- en ruitenwisservloeistof controleert. Dat is relatief simpel. En nu we midden in de winter zitten: rijd uit voorzorg eens langs uw dealer of uw vaste lokale garage.

Voorkomen is beter dan...