In 'no time' is ons prachtige park aan de Velst volledig geruÏneerd.
In 'no time' is ons prachtige park aan de Velst volledig geruÏneerd. (Foto: Aangeleverd)

Ingezonden: 'In 2 dagen is de Velst weggevaagd!'

HEEMSKERK - ''Er gaat iets speciaals gebeuren in Heemskerk.'' Dit is de eerste zin in de folder van de te bouwen blokkendozen op de Velst. Zeker, er is al iets speciaals gebeurd. In twee dagen tijd is door de gemeente Heemkerk ons prachtige park aan de Velst, dat er bijna vijftig jaar over heeft gedaan zó mooi te worden, volledig geruÏneerd oftewel weggevaagd.

Prachtig park moet plaatsmaken voor 'blokkendozen'

Het is voor de gemeente een felicitatie waard, zó snel iets kapot te kunnen maken. Schandalig! Zoals al gemeld, er komen 'parkvilla's' (lees blokkendozen) van rond de € 700.000 zonder garage, maar wel met direct uitzicht op het park. Welk park? Het park is weg, gereduceerd tot een groenstrookje. 120 bomen zijn er gekapt in een tijd dat we zuinig moeten zijn op groen en oude bomen .Weg zijn ze. De uilen zijn ook verdwenen. Maar gelukkig staat de gemeente voor veel groen?

Waarom is er toch niet serieus nagedacht over bijvoorbeeld de héle brede groenstrook/veld achter het gemeentehuis? Had er niet één boom te hoeven worden gekapt. Maar, oh nee , sorry, dat wordt drie dagen per jaar gebruikt voor de kermis, neem me niet kwalijk. Een beetje creatief nadenken, gemeente, kan echt geen kwaad.

Een beetje creatief nadenken, gemeente, kan echt geen kwaad

Wat nu? Het leed is al geschied, dus wij zullen ermee moeten leren leven, de bomen en het prachtige park komen niet meer terug. Vreselijk!

Het wordt nog erger

Maar het wordt nog erger. Donderdag 11 maart jl hebben alle omwonenden een brief ontvangen er 'moeten' nog rond de tweehonderd woningen worden gebouwd op de Velst. In deze brief staat dat de Velst een aantrekkelijk gebied moet blijven voor de omwonenden, o.a. door het behoud en versterken van veel groen!

Klankbordgroep

Er is een klankbordgroep opgesteld - we gaan vooruit - en we mogen meepraten. Ik wens de klankbordgroep veel wijsheid toe en vooral oplettendheid.


Fam. Tuit, Hertogenven 32, Heemskerk