De ADO-meisjes zijn blij met de activiteiten en de presentjes.
De ADO-meisjes zijn blij met de activiteiten en de presentjes. (Foto: Aangeleverd)

ADO’20 trots op actieve jeugdafdeling

HEEMSKERK – Het is voor de jeugdafdelingen van veel sportverenigingen een hele opgave om hun leden in deze periode voldoende perspectief en activiteiten aan te kunnen bieden. Bij ADO’20 is de jeugdcommissie in samenwerking met onder andere de teamleiders en vrijwilligers erin geslaagd, om het ontbreken van competitieduels met diverse creatieve initiatieven te ondervangen. Er is een divers en aantrekkelijk programma opgesteld, waardoor er ieder weekend toch sprake is van een echte voetbalsfeer op De Vlotter.

Zeshonderd jeugdleden van Heemskerkse voetbalclub houden de moed erin

Met maar liefst 600 jeugdleden, is deze groep een grote en belangrijke afdeling van de Heemskerkers. Vanwege het inmiddels veel te bekende coronavirus, is competitievoetbal al geruime tijd geen optie meer.

Iedere zaterdagochtend

Gelukkig mag er wel weer worden getraind en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de begeleiding. Iedere zaterdagochtend worden er veel onderlinge wedstrijden gespeeld en zijn de 7 velden volledig bezet door de enthousiaste spelers. Met waar liefst tussen de 20 en 25 wedstrijden per weekend en zo’n 350 actieve spelers zorgt dit voor de nodige bedrijvigheid en gezelligheid op het sportpark.

Overige activiteiten

Naast al dit onderlinge voetbalgeweld worden er ook nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Diverse enthousiaste vrijwilligers hebben de afgelopen periode onder andere een footgolfevenement voor de oudere jeugd bedacht en hier namen maar liefst 280 jeugdleden aan deel. Voor de jongste jeugd werd in het donker een LED toernooi georganiseerd en ook hier was de deelname en het plezier groot.

Waardering

Het ADO'20 bestuur waardeert al deze inspanningen natuurlijk ten zeerste. Normaal wordt er wekelijks meerdere malen getraind en ieder weekend heerlijk gevoetbald, maar dat is nu helaas niet mogelijk. Daarom heeft het bestuur heeft afgelopen weekend zijn waardering laten blijken aan zowel het grote aantal vrijwilligers en jeugdleden. Voor alle spelers was er wat snoepgoed in de vorm van paaseitjes en daarnaast werd een bidon geschonken.

De jongste ADO-jeugd krijgen presentjes.