Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Zin

Heeft u ook zo’n zin in de zomer? Na een lange winter en een voorjaar dat maar langzaam op gang komt zijn we wel toe aan wat zon, zee en zomer. Natuurlijk zijn er nog vraagtekens en onzekerheden over wat we mogen en kunnen als het vakantie wordt.

Maar ik ben optimistisch gestemd en ik kijk graag vooruit. Want Heemskerk is een prachtige plek om je vakantie in eigen land door te brengen. Kijk maar eens op de website Heemskerk Zee van Tijd. Als je bijvoorbeeld in Zuid-Limburg of Friesland woont dan moet deze website je wel zin geven om in te pakken en af te reizen naar de verborgen parel aan de kust.

Onze heerlijk familiestrand, ons gezellige centrum met ruime terrassen waar je lekker relaxed kunt genieten van een hapje en een drankje. Onze twee kastelen, de een met een Marquettebos en de ander met een kasteeltuin. Het kleurrijke tuindersgebied en de onvolprezen duinen. Wij als Heemskerkers zijn gelukkig ook heel trots op ons dorp en genieten van al het moois.

Je zou kunnen denken dat we gewend zijn aan onze eigen omgeving en we er misschien niet zoveel oog meer voor hebben. Maar het tegendeel is waar. Kijk maar eens hoeveel foto’s er dagelijks verschijnen op Facebook en Instagram.

We zijn de afgelopen tijd meer dan ooit gaan wandelen en fietsen in onze eigen woonplaats. We zijn met heel veel mensen aan het delen hoe mooi het hier is. Dat is een hele goede ontwikkeling waar we vooral mee door moeten gaan.

Alles wat we kunnen doen om toeristen te verleiden hun zomer hier door te brengen is meegenomen. Dat helpt de horeca, de winkeliers, de ondernemers en daarmee alle inwoners om Heemskerk zo snel mogelijk weer een levendig en gezellig dorp te zijn. Kom maar op met die zomer!


Aad Schoorl,
wethouder van Heemskerk