Afbeelding
(Foto: Henk Tijbosch)

Glazen Tempel in Heemskerk?

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk krijgt 400.000 euro voor de cultuur van het Rijk. Bertus Berghuis, raadslid VVD Heemskerk, en Henk Tijbosch, uitgever en filmer, hebben een suggestie gedaan aan de gemeenteraad en wethouder Aad Schoorl van Cultuur om een Glazen Muziek Tempel te realiseren (á la het glazen paleis op Texel) in de A.Verherenstraat. Tussen de Mariaschool en Josephschool.

Van dit Glazen Muziek Tempel kan de totale cultuur in Heemskerk gebruik maken en alle inwoners kunnen genieten bij mooie zomeravonden - ook in de winter met vuurkorven - van de vele uitvoeringen welke daarin kunnen worden gedaan.


''Kortom een uitgave waar alle 39.180 inwoners van kunnen genieten'', aldus de initiatiefnemers. ''Het podium is naar diverse kanten open te stellen. Vanaf de A.Verherentstraat of naar buurthuis het Spectrum en is rolstoel toegankelijk.''

Naast kleinschalige muziek- en theateruitvoeringen kan het podium voor allerlei toepassingen worden ingezet. Te denken valt aan presentaties, huldigingen ed, zelfs als een openlucht bioscoop…

''We zijn van mening dat een glazen paleis de cultuurbeleving een extra impuls kan geven'', aldus Bertus Berghuis en Henk Tijbosch.