Bloemen voor Alex van Luijn bij de beelden voor het gemeentehuis Beverwijk.
Bloemen voor Alex van Luijn bij de beelden voor het gemeentehuis Beverwijk. (Foto: Leo Tillmans)

In Memoriam Alex van Luijn 19 maart 1957-23 maart 2021

door René van Zutphen (Samen Lokaal Beverwijk)

BEVERWIJK - Dinsdagochtend 23 maart kwam het bericht, Alex is vannacht ingeslapen. Onverwacht, onvoorstelbaar, oneerlijk. Wat, Alex? Die toch niet? Alex, onvermoeibaar strijder voor de goede zaak. En de goede zaak, dat kon van alles zijn. De Goede Raadkerk, bomen die gekapt dreigden te worden, huizen die onvoldoende onderhouden werden, een monument voor gevallen Wijkers, acties voor mensen met een beperking, overal waar hij dat nodig vond was Alex te vinden.

Hij was trots als een pauw op zijn gezin, zijn lieve vrouw en kinderen. Met name Sebastiaan, door hem liefkozend 'De Reus van Beverwijk' genoemd, kon altijd op zijn support rekenen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij gekozen namens de partij Samen Beverwijk. Dat hij in de politiek verzeild raakte was eigenlijk logisch, ook in de gemeenteraad kon hij opkomen voor de belangen van de burgers. Maar zijn echte plek was toch vooral buiten, op straat tussen de mensen.

In de wijken en buurten van Beverwijk en Wijk aan Zee kon je hem altijd tegenkomen, samen met zijn collega en vriend Ali Bal. Hij werd 'De Sheriff van Beverwijk' genoemd. Alex had voor iedereen een vriendelijk woord. Als je hem gesproken had was je gewoon een beetje opgevrolijkt. Soms leek het alsof Alex als hoogste doel had om de mensen gelukkig te maken. Hij hield van de mensen en de mensen hielden van hem.

Engel Hemel

In het verleden gebruikte Alex nog wel eens het pseudoniem Engel Hemel. Hij hield wel van en beetje goedmoedige spot. Maar dat hij zo snel zelf die reis zou maken, nee dat hadden we niet gedacht. Namens al die mensen voor wie jij in je leven bent opgekomen, en dat zijn er heel wat: man wat zullen we je missen. Alex is 64 jaar geworden.

Raadslid Alex van Luijn.