Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Op afspraak shoppen bij RataPlan

HEEMSKERK – Er kan weer worden gewinkeld, zo ook bij de kringloop. En de kringloopwereld mag zich weer een tweedehands winkel rijker rekenen want in Heemskerk opende op 3 maart de deuren van kringloopwinkel RataPlan.

Nieuwe kringloopwinkel in Heemskerk

Deze kringloopwinkel aan de Trompet 2999 te Heemskerk is de nieuwe huurder van het voormalige pand van Jaguar langs de A9 en biedt naast het standaard kringloopassortiment een koffiecorner en fietsenreparatie. Na weken van voorbereiding is de kringloopwinkel sinds 3 maart open. Iedereen kan op afspraak 60 minuten winkelen om op zoek te gaan naar unieke tweedehands artikelen. Doordat er uitsluitend op afspraak kan worden gewinkeld is het tevens veilig. Voor mensen die toch liever thuis blijven vanwege corona is het ook mogelijk om vanaf de bank bij RataPlan te shoppen want zij bieden sinds de lockdown online spullen aan via Marktplaats.


Overbodige spullen kunnen een ander blij maken. De inbrengbalie van RataPlan Heemskerk is dagelijks geopend voor het doneren van goederen. Hiervoor hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Ook kunnen er ophaalafspraken worden gemaakt. Dit kan via de rataplan.nl of door te bellen naar 088-8282782. RataPlan haalt graag en gratis overbodige spullen op. RataPlan werkt met een kwetsbare doelgroep die baat heeft bij structuur en regelmaat. De stichting werkt met mensen die, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren hebben. Door het werk in de kringloopwinkel krijgen zij weer een kans om mee te doen in de maatschappij. RataPlan wordt ook ondersteund door vrijwilligers. Voor de vestiging in Heemskerk zijn zij nog op zoek naar vrijwilligers. Bij interesse kan er contact worden opgenomen via 06-18582614.

Het openen van de kringloopwinkel in Heemskerk zorgt ervoor dat er uiteindelijk aan meer dan 20 mensen een betaalde baan kan worden geboden. RataPlan werkt daarvoor samen met IJmondwerkt. Deze sociale onderneming begeleidt mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en re-integratie zodat zij uiteindelijk de stap naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen zetten.

www.rataplan.nl