Childhome cradle 40x80cm
Childhome cradle 40x80cm (Foto: vtwonen.nl)

Musthaves in je babykamer

Wanneer je zwanger bent is het inrichten van de babykamer een van de leukste dingen op je to-do-lijst. Omdat er in deze periode al veel op je afkomt en iedereen weer andere goedbedoelde adviezen voor je heeft, zetten wij de spullen die je écht nodig hebt voor de babykamer op een rij. Dan kun jij je daarna op de styling storten.

Een ledikant heb je in ieder geval nodig voor de babykamer, een wieg is helemaal jouw keuze. Een wiegje gebruik je meestal tot de baby zes maanden oud is, daarna wordt het te krap. Vaak gaat een wieg de hele familie door en is het bijzonder om jouw kindje er ook in te laten slapen. Een nieuwe wieg aanschaffen kan ook een overweging zijn als je je baby de eerste maanden dicht bij je wilt hebben in de slaap- of woonkamer. Een wiegje verplaats je immers makkelijker dan een ledikant.

Een wiegje verplaats je immers makkelijker dan een ledikant

Ook onmisbaar in de babykamer: een commode. Elke lage kast kan in principe als commode dienen, maar kies er wel een met een goede werkhoogte. Zo voorkom je pijn in je rug tijdens het verschonen, aankleden en badderen.

Kledingkast

Zo'n klein mens en toch al zo veel spullen… Naast een commode is een extra kast geen overbodige luxe. Al die rompers, kleding, knuffels en luiers berg je hierin op.

Fijne stoel

Last but zeker niet least: een lekkere stoel of fijn bankje heb je nodig in de babykamer. Je brengt aardig wat tijd door met voeden, voorlezen en troosten en dan is het maar wat makkelijk om dit in de buurt van het ledikant of wiegje te doen.

Kijk ook voor meer woonideeën op www.rodi.nl/wonen en de Facebookpagina Rodi Wonen!

Fijne stoel : woood sara palm fauteuil