Burgemeester Smit met de eerste gevaccineerde persoon die in de bloemetjes wordt gezet.
Burgemeester Smit met de eerste gevaccineerde persoon die in de bloemetjes wordt gezet. (Foto: Aangeleverd)

Vaccinatielocatie Beverwijk 7 dagen geopend

BEVERWIJK - De vaccinatielocatie op P0 bij de Bazaar in Beverwijk is op vorige week succesvol geopend door burgemeester Martijn Smit. Op de locatie wordt zeven dagen per week gevaccineerd.

De vaccinatielocatie is geopend van 09.00 tot 16.30, met uitzondering van maandag en vrijdag. Dan is hij geopend van 12.30 tot 20.00. De testlocatie is zeven dagen per week van 08.30 tot 17.00 geopend.

GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels 45.384 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd. Op 15 januari 2021 is GGD Kennemerland gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers; eerst de verpleeghuiszorg en sinds 15 februari ook de langdurige zorg. Op 26 januari is daarnaast gestart met het vaccineren van mobiele thuiswonende 90-plussers, gevolgd door mobiele thuiswonende 65-90-jarigen (van oud naar jong).Momenteel wordt de doelgroep 75+ gevaccineerd. Een groot aantal zorgprofessionals heeft inmiddels ook de tweede prik gekregen.

GGD Kennemerland opende maandag 29 maart in Zandvoort de eerste pop-up vaccinatielocatie van Nederland. De pop-up units staan minimaal één dag op een locatie en maximaal tien weken. In Zandvoort is gekozen voor de maximale termijn.

Priklocaties in IJmuiden en Uitgeest gaan medio april open

In de pop-up vaccinatielocatie is ruimte voor 78 cliënten per dag. GGD Kennemerland heeft gekozen voor een periode van tien weken omdat ouderen in Zandvoort met Pfizer gevaccineerd worden en zo de eerste en tweede prik op dezelfde locatie kunnen krijgen.

Na de opening in Zandvoort maandag openen nog locaties in IJmuiden (12 april) en Uitgeest (13 april).





De vaccinatielocatie op de Bazaar in Beverwijk.