Marten Fisher.
Marten Fisher. (Foto: Lindsey Johnston)

Ode aan Heemskerk strand

HEEMSKERK - De Heemskerkse singer/songwriter en producer Marten Fisher brengt op donderdag 1 april zijn nieuwe single ‘Heemskerk Strand’ uit. Het is een melancholische song met een jaren ‘80 Nederpop feel.

Marten Fisher komt met single

Voor de videoclip is Marten in de video archieven gedoken van zijn overleden vader Ekke Visser en vond prachtige beelden van een zomervakantie in de jaren ‘80 op camping Geversduin. In de videoclip is te zien hoe Marten met zijn familie via de kruisberg richting het strand van Heemskerk fietst.

De overvolle fietsenstalling, de strandopgang die werd ondersteund door oude dennenbomen achter een hek van prikkeldraad, het paviljoen de Vrijheit, het prachtige strand en de Noordzee zullen voor veel Heemskerkers een bekend en vertrouwd beeld zijn. ''Heemskerk strand is een plek waar ik me verbonden mee voel. Als kind kwam ik er vaak met mijn ouders, broer en zussen, en ook nu gaat er geen week voorbij dat ik niet op het mooiste strand van Nederland te vinden ben'', aldus Marten. ''Mijn vader zat in de gemeenteraad van Heemskerk, en heeft zich destijds met succes hard gemaakt voor het behoud van de reddingsbrigade. Hij was ook elke ochtend op strand met zijn hond en ik liep geregeld mee. Het is daarom extra bijzonder dat ik onlangs zijn video opnames vond die precies laten zien waar het liedje over gaat.'' Het is de eerste Nederlandstalige release van Marten, die met zijn Engelstalige album Black Trees al succes boekte op landelijke radiostations als NPO Radio 1, 2 en 3FM.‘Heemskerk Strand' is vanaf 1 april op Spotify te beluisteren. De videoclip is dan ook te bekijken op het Youtube kanaal van Marten Fisher.