Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'Dienstverlening aan de inwoners is een prioriteit'

HEEMSKERK - Tijdens de afgelopen raadsvergadering werden Liberaal Heemskerk-raadslid Alex Den Haan en commissielid Els Verhage beëdigd. Dit moest Er moest dus uiteraard (online) gevierd worden!

Liberaal Heemskerk , sterk en onafhankelijk!

Alex den Haan gaf direct in een betoog aan bij de voorliggende dienstverleningsnota dat deze een goede basis heeft maar op punten meer ambitie mag hebben. Dienstverlening aan de inwoners is een prioriteit, vindt Liberaal Heemskerk, en komt bij alle vraagstukken terug. Hetzelfde geldt voor de nieuwe regels over de maximum termijn waarin de gemeente moet besluiten of een cliënt in aanmerking komt voor schuldhulpverlening, duidelijkheid en hoe eerder hoe beter, wat ons betreft zodat de cliënt niet verdrinkt in schulden en regels maar snel uit de hulpverlening is.

Dan was het belangrijkste thema deze raadsvergadering wonen met o.a. het burgerinitiatief “20 prefab woningen op de Kop van de Baandert “.

LIberaal Heemskerk is altijd blij met met initiatieven zeker op het gebied van wonen. Wij juichen innovaties toe maar …..moet juist deze groene locatie nu opgeofferd worden? Veel sporters en wandelaars, maar ook dieren (het is onderdeel van de door de raad vastgestelde groenstructuur) weten er hun weg.... en het staat er zomers vol bloemen…

Geen woningbouw hier dus vindt Liberaal Heemskerk!

In onze optiek staat het plan haaks op de eerder vastgestelde woonvisie (verdeling type woningen en totaal uit te voeren woningbouwopdracht). Er zijn ons inziens alternatieve locaties, zoals het terrein rondom het zwembad en buitenstedelijk gebied. o.a. ten oosten van de snelweg A9. De provincie en (vooral) het college moeten hiermee snel aan de slag.

Ondanks het feit dat wij tegen bouwen op deze plek zijn riep Liberaal Heemskerk de raad op alle betrokkenen duidelijkheid te bieden.Stap voor stap dus. Dit uit respect voor de initiatiefnemer , buurtbewoners maar ook woningzoekenden.

Het door ons ingediende amendement waarin de raad het college deze opdracht geeft werd door een meerderheid van de raad aangenomen.Resultaten volgen dit najaar. Al met al voor Liberaal Heemskerk een feestelijke en succesvolle avond.


Ineke Jansen, Liberaal Heemskerk