Green sources Nederland.
Green sources Nederland. (Foto: Aangeleverd)

Warmtepomp kan ook koelen

HEEMSKERK - Een warmtepomp is de duurzame manier voor het verwarmen van tapwater en een huis met een comfortabele temperatuur. De naam is een klein beetje misleidend, want een warmtepomp kan ook koelen. Maar is uw huis wel geschikt voor een warmtepomp? En welke soorten zijn er? De deskundigen van Green sources Nederland leggen het u graag uit en geven u het beste advies.

Een warmtepompinstallatie gebruikt natuurlijke bronnen als grondwater, bodemwarmte en zelfs de lucht als middel om uw huis te verwarmen. De warmtepomp is enigszins te vergelijken met een koelkast.

Buitenlucht

Die onttrekt warmte uit de producten en voert die warmte af in het rooster achter de koelkast. Een warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht of uit de aarde en voert die warmte af in de woning.

Er zijn verschillende types iDM warmtepompen, van 2kW tot wel 1500kW die echter allemaal één ding gemeen hebben: ze werken op elektriciteit en niet op aardgas. Dat heeft veel voordelen (klimaatvriendelijker, economischer omdat de warmtepomp werkt op een lagere temperatuur dan een cv ketel, etc.), maar er zijn ook een aantal veranderingen nodig om de warmtepomp te installeren en adequaat te laten functioneren. Zo is een goede isolatie zeer belangrijk en moet er een goede aansluiting voor de elektriciteit zijn. Hoeveel warm tapwater kan een warmtepomp leveren? Zijn de leidingen geschikt voor een warmtepomp? Heeft u een binnen- of een buitenunit nodig? Hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Kunnen er Solar collectoren en PV-panelen op de warmtepomp aangesloten worden? Kan de installatie op afstand worden bediend? En hoe zit het met de subsidies? Dat is werk voor een vakman. Werk voor Green sources Nederland, want als u een goed werkende warmtepomp hebt die perfect past bij uw huis, dan wordt uw woning behaaglijker en energiezuiniger. En dat heeft weer een positieve invloed op de waarde van uw woning.

Daar zijn ze zich bij Green sources Nederland natuurlijk goed van bewust. Green sources Nederland importeert en levert al vele jaren diverse typen warmtepompen en mogelijke combinaties van het gerenommeerde Oostenrijkse merk iDM in Nederland die iDM al sinds 1977 produceert.

Wij ondersteunen u en de installateurs gedurende het gehele traject, van offerte tot oplevering. Onze gecertificeerde servicepartners staan altijd tot uw beschikking. Neem eens vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren over alle mogelijkheden.

Meer informatie

Green sources Nederland B.V.

De Trompet 1173

1967 DA Heemskerk

Tel.: 0251-783183

www.greensources.eu

info@greensources.eu