Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wat vindt de Raad; PvdA Heemskerk over starters

HEEMSKERK - In maart is in de raadsvergadering gesproken over het burgerinitiatief om (prefab) woningen te realiseren aan de kop van de Baandert. De PvdA Heemskerk heeft zich positief geuit over het burgerinitiatief. Het is mooi te zien dat inwoners van Heemskerk zich inzetten voor woningbouw.

Vanuit het college wordt veelvuldig gesproken over plannen rond woningbouw, tot nu toe zijn het alleen nog plannen. Met name wanneer het gaat om betaalbare woningbouw lijkt de ontwikkeling moeizaam te gaan.

Samenwerking

De PvdA Heemskerk vindt dat de gemeente vaker de samenwerking met Woonopmaat moet zoeken. Woonopmaat heeft inmiddels ervaring met prefab woningen, maar kan ook goed voorzien in een eerlijke toewijzing van betaalbare woningen.

Situatie zoals in Akersloot moet voorkomen worden

Een situatie zoals zich heeft voorgedaan in Akersloot moet worden voorkomen. Daar zijn betaalbare woningen in de 'sociale prijsklasse' opgekocht en voor een niet al te sociale prijs te huur aangeboden. We weten inmiddels dat de nood zo hoog is dat mensen ook ongekend hoge bedragen over hebben voor een huurwoning. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Om die reden willen we dat in Heemskerk dit soort praktijken worden voorkomen. Het instellen van de zelf woonplicht zal hieraan bijdragen.

Motie

Tevens zullen we als PvdA tijdens de raadsvergadering van april een motie indienen zodat de kans op een betaalbare woning voor starters in Heemskerk groter wordt. Met de motie, welke tevens ook door de PvdA in Beverwijk wordt ingediend, roepen we de colleges op naar alle mogelijkheden te kijken om de woningmarkt intern vlot te trekken.


Fevziye Sahin, fractie PvdA