De vestiging van Teer Makelaars in Beverwijk.
De vestiging van Teer Makelaars in Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

Wonen tegen lagere maandlasten?

BEVERWIJK - De woningmarkt in Beverwijk is oververhit, maar dat biedt ook mogelijkheden. De woningprijzen blijven maar stijgen en daar kunt u als huiseigenaar wellicht van profiteren. Ook als u heerlijk woont in uw huidige woning. De hypotheekrente kan in uw geval wellicht naar beneden worden bijgesteld. Het enige dat u nodig heeft is een gevalideerd taxatierapport met de actuele waarde van uw woning.

Taxatierapport

Heeft u een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie en was het hypotheekbedrag bij het afsluiten ervan hoger dan 50% van de waarde van de woning? Grote kans dat u dan elke maand hypotheekrente betaalt met een opslag. Doordat de woning in waarde is gestegen valt u wellicht inmiddels in een andere risicoklasse. De rente wordt dan zonder boete verlaagd door de bank. Middels een taxatierapport kunt u de waarde van de woning bewijzen. Hierdoor bespaart u eenvoudig veel geld. De taxateurs van Teer zijn gecertificeerd om gevalideerde rapporten op te stellen. Marit Nieboer en Wouter Vader van Teer helpen woningbezitters hieromtrent graag en vrijblijvend.

Verhuizen

Een andere mogelijkheid om uw maandlasten te verlagen is natuurlijk verhuizen. Hierdoor bent u ook boetevrij van uw huidige hypotheek verlost. Een nieuw huis in een iets hogere prijscategorie als uw huidige woning zorgt er in veel gevallen evengoed voor dat uw maandlasten lager uitvallen. Dit komt door een gunstig rentepercentage van de nieuwe hypotheek. Rob, Mylou, Sylvana en Sophie van Teer Beverwijk informeren belangstellenden graag over de waarde van de huidige woning en kunnen helpen in het zoekproces naar een nieuwe woning.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0251-229225 of via beverwijk@teer.nl.