Simone toont de uitbreiding van het assortiment in de vorm van een elektrische scooter.
Simone toont de uitbreiding van het assortiment in de vorm van een elektrische scooter. (Foto: Bert Westendorp)

Bikers World bijna 20 jaar actief

HEEMSKERK – “Het is waarschijnlijk de accu, maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Als je zo even langskomt dan kijken we naar het probleem” , laat Simone weten.

Elektrische scooters nieuw in assortiment

Bikers World bestaat al bijna 20 jaar en heeft een uitstekende naam opgebouwd bij de motorrijders. De firma, in handen van Hannes en Simone, regelt onderhoud van bijna alle merken motoren.

Hannes is de spil van de zaak voor het technische gedeelte en kan bogen op jarenlange ervaring. Met de huidige stand van de techniek, waar elektronica een steeds grotere rol gaat spelen, is uitleesapparatuur onontbeerlijk. “We beschikken ook over een ultrasoonbad waarmee we bijvoorbeeld een carburateur compleet kunnen reinigen.”

Originele onderdelen

Het bedrijf verkoopt tweedehands motoren die in prima staat zijn en met garantie worden verkocht. Daarnaast ook sloten, banden, communicatieapparatuur, olie en onderhoudsproducten. Voor originele onderdelen zijn de klanten bij Bikers World eveneens aan het juiste adres.

Tegenwoordig kunnen de klanten bij Bikers World terecht voor een nieuwe elektrische scooter in zowel 25 als 45 kilometer uitvoering. “Dit is absoluut een vervoermiddel van de toekomst. Toch zal motoronderhoud altijd de hoofdzaak blijven!” Ondertussen is de motorrijder met zijn niet startende motor gearriveerd. Om het apparaat thuis aan de praat te krijgen moest er even een auto-accu aan te pas komen. In een kwartiertje is bij Bikers World de zaak doorgemeten, een nieuwe accu geplaatst en klinkt het geronk van de motor zijn berijder als muziek in de oren. Die kan alsnog met zijn vrienden richting Limburg.Dit soort spoedklusjes toont eveneens de flexibiliteit van Bikers World en dat wordt gewaardeerd.