Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Gelijk speelveld?

HEEMSKERK - Elke Heemskerker weet waarschijnlijk wel dat er al 7 jaar niets op het terrein van de oude gemeentewerf op de locatie Tolhek gebeurt. 7 kostbare jaren waar daar woningen, een sportaccommodatie of een andere voorziening gerealiseerd had kunnen worden.

Al in maart 2017 was de conclusie van een rapport: Ontwikkel een integrale visie, niet alleen voor het Tolhek maar ook voor het gebied Assumburg Oud-Haerlem. In de daaropvolgende vier jaar zijn er talloze gesprekken gevoerd met belanghebbenden, toezeggingen gedaan aan bepaalde partijen en andere partijen in onzekerheid gehouden over hun toekomst in het gebied. Een speurtocht zonder plattegrond.

Raadsvoorstel

Nu op 29 april 2021 lag er dan eindelijk een raadsvoorstel. De vraag die voor D66 nadrukkelijk boven de markt hing was de vraag of er sprake zou zijn van een gelijk speelveld, is alles bespreekbaar? Gaat de gemeente netjes om met de belanghebbenden en de verwachtingen die gewekt zijn in voorbije jaren, de afspraken die gemaakt zijn? Vier zaken springen eruit; de toegezegde skeelerbaan van schaatsvereniging Kees Jongert, de vergevorderde gesprekken met ruitersportcentrum de Schimmelkroft voor een vestiging in het gebied en de gesprekken die gevoerd worden met de politie over de vestiging van een politieschool op locatie Tolhek. Als laatste de mogelijke locaties waar ODIN wel of niet geherhuisvest kan worden.

Toezeggingen

D66 kan zich bij het laatste punt niet aan de indruk onttrekken dat er door de wethouder toezeggingen zijn gedaan gezien zijn ontwijkende antwoorden en berichtgeving in de krant. Is er dan nog sprake van een gelijk speelveld?

D66 vraagt zich af of je al deze belangen kunt verenigen naast de gewenste woningbouw? In juni neemt de raad in ieder geval een besluit over de realisatie van de skeelerbaan bij Kees Jongert, de inlossing van een belofte die al een tijd openstond. Eind van het jaar ligt er een ontwikkelperspectief en u kunt van D66 verwachten dat wij de belangen van de in het gebied gevestigde sportclubs en verenigingen zwaar zullen wegen. Wat ons betreft zijn huizen op die locatie niet op voorhand belangrijker dan sport.


Mark Wouters, D66 Heemskerk