Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

In memoriam: Ton van Herpen 1928-2021

HEEMSKERK - Oud-politicus en lid van het CDA in Heemskerk Ton van Herpen is vorige week overleden. Hij was 24 jaar wethouder, van 1962-1986. Ook vervulde hij tientallen andere bestuurlijke functies op zeer uiteenlopende terreinen.

Jongste wethouder van Heemskerk maakte zes termijnen vol

Ton van Herpen was een ras-bestuurder. Bevlogen en kundig, werd over hem gezegd en dat was hij ook. Van Herpen werd wethouder onder burgemeester Henk Nielen. Hij was toen 33 jaar en daarmee de jongste wethouder van Heemskerk.

Zwakkeren

De CDA'er maakte maar liefst zes termijnen vol, in totaal 24 jaar. Doorgaans had hij onderwijs, welzijn, cultuur en maatschappelijke zaken in zijn portefeuille. Hij had oog voor de zwakkeren in de samenleving.

Na zijn vertrek uit de lokale politiek was Van Herpen acht jaar lid van Provinciale Staten. Daarnaast was hij in de loop der tijd op tal van terreinen actief. Zo was hij voorzitter van het Comité 4 mei en voorzitter van de Raad van Beheer Thuiszorg.

Dankbaar

CDA-raadslid Leo Tillmans was bijzonder te spreken over Ton van Herpen. Hij is hem ook dankbaar. ''Hij heeft mij geweldig gesteund toen ik raadslid wilde worden. Ik kon altijd bij hem terecht met al mijn vragen, Dat gold niet alleen voor mij maar ook voor anderen. Ton wist ook zoveel. Zijn dossierkennis is enorm. En als hij het niet wist, dan zijn echtgenote Gonny wel.''

Afgelopen zaterdag vond er een afscheidsdienst voor hem plaats voor genodigden. Vervolgens werd hij in besloten kring begraven. Ton van Herpen is 92 jaar geworden.