Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Genieten op Oranjefestival bij Kennemers

BEVERWIJK - In totaal hebben zo’n 60 kinderen en 25 vrijwilligers ervoor gezorgd dat de jongste jeugd van B.V.V. De Kennemers heeft gescoord als Vivianne (Miedema) en gespeeld als Frenkie (de Jong). En genoten hebben ze!

Maar liefst zestig kinderen doen mee

Dit waren slechts twee van de zeven oefeningen die op zaterdag 8 mei waren uitgezet om zowel leden als niet-leden van De Kennemers een leuke en leerzame ochtend te bezorgen. Iedereen tot en met 11 jaar was welkom om in groepjes deze oefeningen te volbrengen. Vol overgave werden er partijvormen gespeeld, maar ook aan de techniek geschaafd en zelfs footgolf gespeeld.

Beginselen

Erg leuk om te zien hoe de allerkleinste talentjes hun best deden om de beginselen van het spelletje onder de knie te krijgen, terwijl de oudste kids een sportieve strijd streden om de beste te zijn tijdens een onderdeel. Het was een gezellige drukte bij De Kennemers.

Rood-wit-blauwe vlag

Direct bij aankomst kregen alle deelnemertjes een rood-wit-blauwe vlag op hun wang, waarna ze in groepen zijn verdeeld. Deze groepen werden begeleid door ouders die daardoor hun zoon of dochter ook weer een keer konden zien voetballen. Fijn voor zowel de ouders als de kinderen die hierdoor konden laten zien wat ze in dit jaar hebben bijgeleerd op de trainingen.

Na afloop van de ochtend kregen alle deelnemers een door bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman ondertekend diploma en een rood-wit-blauw ijsje uitgereikt. Dit had iedereen dubbel en dwars verdiend.

Gelukkig waren ook de weergoden gunstig gezind en ging het pas hard regenen nadat iedereen moe maar voldaan naar huis was gegaan.

Geslaagde activiteit

Wederom een geslaagde activiteit bij B.V.V. De Kennemers. ''Houd onze site en Facebookpagina in de gaten voor de volgende activiteiten'', aldus De Kennemers.