Leden van Heemskerk Lokaal.
Leden van Heemskerk Lokaal. (Foto: Aangeleverd)

Heemskerk Lokaal in de ban van afval

HEEMSKERK - Steeds vaker worden we met onze neus op de feiten gedrukt door tv-programma’s zoals Pointer en 'De Vuilnisman' met betrekking tot het omgaan met afval. Maar ook kloppen inwoners uit Heemskerk bij de fractie van Heemskerk Lokaal aan. Men stelt vragen of spreekt ergernis uit over de nieuwe afvalbakken, verhoging afvalkosten en de afvaloverlast in Heemskerk. ''Kortom, voor Heemskerk Lokaal reden genoeg om met de HVC in gesprek te willen gaan en onze vragen te kunnen stellen'', laat de politieke partij weten.

Afval toekomstbestendig

Daar bleek de HVC graag toe bereid. Ook zij zagen de noodzaak tot uitleg van het proces wat is ingezet voor verbetering van afvalverwerking in Heemskerk voor de toekomst. Heemskerk Lokaal heeft in goed overleg met de gemeente en de HVC een zoomsessie voorbereid en donderdag 6 mei vond deze plaats.

Vragen binnengekregen over het nieuwe afval scheiden

''Vragen die zoal binnen kwamen gingen over het verschepen van plastic naar andere landen wat bijdraagt aan de ‘plastic soup'. Het binnen halen van afval naar de centrales in Nederland om de ovens te laten branden. Maar ook vragen over het ‘nieuwe afval scheiden’ en de afvalstoffenheffing waar inwoners natuurlijk niet altijd blij mee zijn, hadden we voorbereid en ingediend bij de HVC.''

Vervolg

De partij vervolgt: ''Overal kregen we uitgebreid antwoord op en enkele zorgen werden weggenomen'', aldus Heemskerk Lokaal.

Het was zeker geslaagd, zegt Heemskerk Lokaal, maar er komt nog een vervolg. ''Als fractie kunnen we met de informatie uit de voeten in ons raadswerk maar ook voor u, als inwoners, willen we een bijeenkomst plannen. Heemskerk Lokaal betrekt u graag in een later stadium bij die bijeenkomst.''

Heemskerk Lokaal besluit: ''Uw mening doet er voor ons ook toe. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Volg ons op Facebook @heemskerklokaal of stuur ons een mail:

info@heemskerklokaal.nl.''

Het logo van Heemskerk Lokaal.