Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'Gouden Dagen' viert Bellenblaasdag

HEEMSKERK - Donderdag 6 mei was het Internationale Bellenblaasdag. Gouden Dagen Heemskerk vierde deze dag met de bewoners van Sint Agnes, ViVa! Zorggroep.

Over de hele wereld worden op deze dag zeepbellen geblazen

De Internationale Bellenblaasdag is sinds 2011 een wereldwijd gevierde dag. Op veel plaatsen over de hele wereld worden er op deze dag zeepbellen geblazen. Er worden bellen geblazen ter nagedachtenis aan iemand, voor plezier, voor verdriet, geluk of om even stil te staan bij (dierbare) herinneringen. Iedereen kan hieraan meedoen en overal kan men bellen blazen.

Hard gewerkt

In Sint Agnes wordt al enkele weken hard gewerkt aan de tuin voor de bewoners zodat ze er heerlijk met elkaar kunnen vertoeven. Nu dan ook de tuinmeubels waren gearriveerd, was het een leuke aanleiding om Bellenblaasdag met de bewoners in de tuin te gaan vieren.

Onder het genot van een “bubbel”drankje met een hapje werden grote en kleine bellen geblazen. Het enthousiasme onder de bewoners groot. “Wat leuk om iets te doen wat je als kind deed, zonder dat je uitgelachen wordt” was de reactie van een bewoner.

Gouden Dagen is het goede doel voor ouderen. Door het vervullen van wensen en door ouderen een leuke dag te bezorgen, willen ze de eenzaamheid onder deze doelgroep verminderen.

Alle ouderen, woonachtig in Heemskerk, kunnen hun wens in één van de wensbomen van Gouden Dagen ophangen. Deze wensbomen staan op de locaties van ViVa! Zorggroep; in Westerheem, Sint Agnes, Waterrijck, Meerstate en in Heemswijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jolanda van Dam, tel.nr. 088-9957250 of via de mail: j.vandam@vivazorggroep.nl.