Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Jaren wachten op een betaalbare woning

HEEMSKERK - (Niet) Wonen in Heemskerk. We horen de Heemskerkse bewoners zeggen: "Weer een onderzoek en nog steeds geen huizen."

We weten dat veel sportverenigingen prima op hun plek zitten en dat zij nog jaren voort kunnen, maar de inwoners van Heemskerk kunnen dat niet. Zij zitten vast, duizenden mensen staan ingeschreven bij WoonopMaat voor hun eerste woning of een gewenste verhuizing. We weten allemaal dat veel jonge mensen wachten op een betaalbare koop- of huurwoning. De fractie van de PvdA strijdt al jaren voor betaalbare woningen in ons mooie dorp. En wat doet het college van B&W? Onderzoeken en nog eens onderzoeken, ook in de laatste raadsvergadering lag er weer een voorstel voor nog meer extra budget om te kijken of we wel het juiste doen. Vele redenen om een juiste keuze te maken, bijvoorbeeld naar aanleiding van verzoeken om op het Tolhek een opleidingscentrum, een plek voor de brandweer of een sportcomplex mogelijk te maken. Wat doen we? Weer een onderzoek; het ontbreekt aan visie binnen het college. Het ene na het andere onderzoek... zijn we tijd aan het rekken?

De PvdA Heemskerk vindt dat gekeken moet worden waar woningbouw kan plaatsvinden, eventueel samen met de buurgemeenten. Want daar wachten de inwoners van Heemskerk op. Is er dan niets gebeurd? Ja zeker wel! Er zijn enorm veel sociale huurwoningen gesloopt aan de Jan van Polanen en Simon van Haerlemstraat. Er is wel iets moois voor terug gekomen. Maar is het ook betaalbaar? Nee, dat is niet het geval. U heeft het vast allen gezien, de huurwoningen aan de Simon van Haerlemstraat variƫren van 1600 tot 2700 euro huur! Dit is toch schandalig...??

De PvdA Heemskerk en bewoners van Heemskerk begrijpen er niets meer van... bouwplannen waar koopwoningen worden gerealiseerd voor een te hoge prijs en deze zijn onbetaalbaar voor de jonge starters of gezinnen met een laag inkomen die al jaren wachten.


Eus Hes PvdA Heemskerk