Spelertjes, vrienden en begeleiders tijdens de ADO’20 vrienden ochtend.
Spelertjes, vrienden en begeleiders tijdens de ADO’20 vrienden ochtend. (Foto: Aangeleverd)

ADO’20 populair bij voetbalvriendjes

HEEMSKERK – Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje was er afgelopen zaterdag weer sprake van een leuk evenement op het terrein van ADO’ 20. Voor de jongste jeugdleden werd een vrienden en vriendinnen ochtend georganiseerd en hier hebben veel jeugdige Heemskerkertjes met veel plezier aan deelgenomen. Met leuke en uitdagende spelvormen werden de kids lekker beziggehouden en zij werkten met groot enthousiasme de diverse activiteiten af.

Met als grote animator Henk Beentjes, die werd bijgestaan door jeugdcoördinatoren Jojanneke Bron en Katinka Seeburger en met hulp van vele vrijwilligers, startte het jeugdfeest om 10 uur onder het genot van een heerlijk zonnetje. Drie jeugdcategoriën kwamen achtereenvolgens aan bod. De aftrap werd verzorgd door de JO8, waarna ook JO9 en JO10 volgden. Op een heel divers parcours konden de spelertjes met hun vriend of vriendin zich lekker uitleven met de diverse voetbalspellen.

Variatie

Om toch nog voor wat variatie te zorgen in deze lastige tijden leek het de jeugdafdeling van ADO’20 een leuk idee, om de jeugdleden hun vriend en/of vriendin uit te laten nodigen op De Vlotter. Op deze wijze konden zij in aanraking komen met het voetbalspel en de vereniging.

Het was dan ook een gezellige drukte op de velden aan de Oosterweg, waar de ouders helaas nog niet mochten meegenieten van het jeugdige spelplezier vanwege de Corona restricties.

Ruim 100 kinderen

Ondanks het feit dat het nog meivakantie was en corona nog steeds onder ons is, waren er toch totaal ruim 100 kinderen afgekomen op dit leuke initiatief en het werd dan ook een mooie ochtend, met als jongste deelnemers de kabouters tot aan de jeugd onder 9 jaar met zowel deelname van meisjes als jongens.

Als onderdelen konden de kinderen gaten schieten, onderlinge partijtjes spelen en zich lekker uitleven op het springkussen. Daarnaast waren er twee voetbal freestylers aanwezig, Hendrik en Daniel van Streetmoves. Deze twee jongens lieten de nodige mooie trucs zien met de bal, zodat de kinderen hiervan konden meegenieten en hopelijk ook veel van opsteken met het oog op hun voetbalcarrière. De artiesten lieten uit hun repertoire onder andere panna's zien, heel veel hooghoud trucjes en het stilhouiden van de bal in je nek, kortom de hele trucendoos werd vertoond. De kinderen genoten hier dan ook volop van en vonden de show fantastisch.

Voor de nabije toekomst volgen er voor de jeugd meerdere activiteiten als seizoenafsluiting. Zo staan er nog onderlinge wedstrijden op het programma en komt er ook nog een shoot-out wedstrijd, met voorrondes en halve finales en de finale, waarvan de winnaar de ADO’ 20 trofee mag ontvangen.