Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Ga mee op GroenSafari door Heemskerk

HEEMSKERK - In 2019 heeft de werkgroep GroenSpoor in Heemskerk samen met inwoners een start gemaakt met het vergroenen van Heemskerk. In 2021 gaat men daarmee door. Ook dit jaar gaat men aan de slag met mooie wensen en ideeën voor een groener Heemskerk. Net als de vorige keer startt men met een GroenSafari.

''Op woensdagmiddag 2 juni gaan we samen met wethouder Gaatze de Vries op de fiets langs plekken in Heemskerk waar het groener kan. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten en mee te denken over de verdere invulling van deze groene plannen'', aldus de werkgroep GroenSpoor.

De safari gaat langs groene kansen of sporen

Zij vervolgt: ''De afgelopen maand hebben we inwoners en organisaties geïnterviewd over hun wensen voor een groener Heemskerk. Hieruit is een selectie van kansen of sporen gemaakt. Op 2 juni gaat de GroenSafari langs deze sporen. Aan het einde van de safari kiezen de aanwezigen de meest gewenste en kansrijke sporen om verder uit te werken.''

Op woensdag 2 juni verzamelt men om 13.30 uur met de fiets voor het gemeentehuis aan het Maerten van Heemskerckplein. Daarbij houdt men rekening met de coronamaatregelen.

Uitleg

Men start met een uitleg en daarna gaat de safari van start. Rond 15.30 uur is het programma afgelopen. Uiteraard is het ook mogelijk om tussentijds af- en aan te haken. Geef dit dan aan bij de aanmelding.

Graag van tevoren aanmelden kan via groenspoor@heemskerk.nl. Vermeld uw naam, eventueel uw telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Heeft u vragen over de GroenSafari dan kunt u bellen of mailen met Dorien Kotterman info@degroenereiger.nl of telefoonnummer 06-52022555.

De wensen zijn divers

De opgetekende wensen gaan over de verdere opbouw van de buurtuin aan de Rameaustraat als groene oase en gezellig ontmoetingspunt in de wijk. Meer bloeiende bermen, groene en veilige ommetjes met hier en daar een bankje voor ouderen vanaf bijvoorbeeld het verzorgingshuis St Agnes Een veilige en gezonde route voor de daily mile voor scholen. Hulp bij het moestuinieren voor de scholen door de plantopa’s! Meer natuurvriendelijke oevers met mooie oeverbeplanting waar kikkers in en uit kunnen klimmen. Ook het opnieuw beplanten van een wijk na renovatie in overleg met de wensen van de bewoners zoals bijvoorbeeld bij de Geelvinckstraat, het vergroenen van schoolpleinen, veiliger oversteekplaatsen bij parken en beter - rollatorvriendelijk - onderhoud van wandelpaden staan op de wensenlijst.