Paul Veldt en zijn vrouw Nicole met de miniatuur Patisserie Leek.
Paul Veldt en zijn vrouw Nicole met de miniatuur Patisserie Leek. (Foto: Aangeleverd)

Sparen voor gratis miniatuur Patisserie Leek

BEVERWIJK - Paul Veldt is alweer ruim 25 jaar eigenaar van de bekende Patisserie Leek in Beverwijk. Op 15 oktober 1995 nam Paul Veldt, toen 24 jaar oud, de zaak aan de Breestraat 7 over van Dick en Gre Leek. ''Die zaten met de bakkerij natuurlijk veel langer'', benadrukt hij.

Paul Veldt 25 jaar eigenaar van bekende zaak

Paul Veldt komt uit een heuse banketbakkersfamilie. Zijn beide opa’s, zijn vader en ooms hebben jaren een eigen banketbakkerij gehad. Het was dan ook niet zo vreemd dat Paul in ‘het vak’ terecht zou komen. Hij volgde de banketbakkersopleiding en ging vervolgens stage gelopen. Zo leerde hij het vak goed en deed veel ervaring op. Hij pikte ook ideeën op maar daar gaf hij wel een 'eigen draai' aan. ''Zo ontwikkelde ik me'', zegt hij.

Eigen chocolaterie

Naast een banketbakkerij heeft Paul Veldt een eigen chocolaterie. Aan de slag gaan als banketbakker betekent creatief zijn en kwaliteitsproducten brengen. En dat doet hij met zijn personeel, tot groot genoegen van zijn inmiddels uitgebreide klantenkring.

Geen feestelijkheden

Vorig jaar oktober was het dus exact een kwart eeuw geleden, dat Paul Veldt de patisserie had overgenomen. Door het coronavirus konden er echter geen feestelijkheden worden georganiseerd. ''We hadden ons voorbereid op een feestelijk jubileum, maar helaas konden wij dit vanwege corona niet uitvoeren'', laat Paul weten.

Het lijkt erop dat 'het virus' nu onder controle is. De overheid laat versoepelingen toe. Voor Paul, zijn vrouw Nicole, zijn gezin en zijn personeel een goed moment om iets leuks betreffende het jubileum te doen.

Coronaproof alternatief

''Om dit mooie moment niet voorbij te laten gaan, hebben wij een leuk coronaproof alternatief: een miniatuur Patisserie Leek die je zelf in elkaar kunt zetten. De komende maanden kunt u hier voor sparen. Bij iedere € 15,00 die u bij ons besteedt, krijgt u een stempel op de spaarkaart. En bij een volle spaarkaart krijgt u een gratis miniatuur Patisserie Leek.''

Patisserie Leek, Breestraat 7 in Beverwijk. Tel: 0251-223157, www.gebakislekker.nl.