Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

Genieten van Jonger Oranje Talentendag

BEVERWIJK - Zondag 30 mei was het tijd voor een nieuwe editie van de Jonger Oranje Talentendag voor meisjes op het complex van RKVV DEM in Beverwijk. Daarbij waren trainers van de Telstar Vrouwen present. Meiden tussen de 7 en 14 jaar konden zich daarmee in de kijker spelen.

Meiden uit Beverwijk en de regio kwamen naar DEM

De opkomst was behoorlijk, want tientallen meiden uit Beverwijk en de regio IJmond kwamen naar de sportaccommodatie van DEM. De hele ochtend tot het begin van de middag waren ze bezig. Het was deze dag zeer leuk en leerzaam'', gaf één van de meiden aan. ''Een mooie voetbaldag dus bij DEM!''

4 tegen 4

Op het veld speelden de meiden een groot 4 tegen 4-toernooi tegen leeftijdsgenootjes. Ook kregen zij een een professionele keepersclinic van gediplomeerde trainers. Behalve trainers waren ook enkele speelsters van de Telstar Vrouwen aanwezig. De meiden konden zich bovendien in de kijker spelen.

Scouts Telstar

''We werden gegarandeerd bekeken en beoordeeld door de aanwezige speelsters en scouts van de Telstar Vrouwen en Telstar Vrouwen Academie. Tussendoor was het mogelijk om tips & tricks te vragen'', aldus een van de voebalmeiden.

Op de Jonger Oranje Talentendag kregen de meiden de kans om hun grote voetbaldroom te verwezenlijken: gescout worden door een profclub en/of een plek verdienen in de Jonger Oranje Regioselectie.

De scouts en speelsters van de Witte Leeuwinnen hebben hen uitgebreid bekeken en selecteerden per leeftijdscategorie de beste speelsters en keepsters die namens de ‘Regio IJmond’ uitgenodigd worden voor de finaleronde.

Bij de vorige editie in 2020 waren er van uit DEM maar liefst acht meiden doorgedrongen tot de Jonger Oranje regioselectie in Wormerveer.

Bij de MO15 waren dat Jade van Hensbergen, Julia Schellevis, Lisa Molenaar en Demi Klepper; bij de MO11 waren het Jayde de heer, Sara Kotadiny, Saar Limmen en Elin Kuijpers.

Afbeelding