Oma Marjon met twee van haar kleinkinderen.
Oma Marjon met twee van haar kleinkinderen. (Foto: Aangeleverd)

Jan Vermeijenstraat in Aagtendorp Beverwijk kleurt Oranje

BEVERWIJK - Het Nederlands elftal heeft zich sinds 2014 weer geplaatst voor een groot voetbalevenement. Oranje kwalificeerde zich niet voor zowel het EK 2016 als het WK 2018, maar staat nu op de zevende plaats van de favorieten om het EK te winnen. Het EK 2021 (EURO 2020) is een Europees voetbaltoernooi dat eens in de vier jaar gespeeld wordt. Eens in de vier jaar wordt het EK gespeeld en aan dit EK 2021 (EURO 2020) zullen 24 landen deelnemen aan de 51 wedstrijden.

Het EK voetbal wordt in 11 verschillende Europese steden gehouden, waaronder in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam (Nederland). Dit is de 16e editie van het voetbaltoernooi sinds 1960. EURO 2020 was vanwege het coronavirus uitgesteld naar 2021, en het wordt nu gespeeld van 11 juni t/m 11 juli 2021.

Eerste wedstrijd

Oranje zal op 13 juni zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne spelen. Op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni speelt Oranje haar laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië.

'Oranje verdient alle steun in deze moeilijke tijd met corona'

De groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. In het stadion mogen maar 12.000 toeschouwers in maar de mannen van bondscoach Frank de Boer kunnen weer volledig rekenen op de steun van de inwoners van de Jan Vermeijenstraat in het Beverwijkse Aagtendorp. Sinds deze week is de straat prachtig oranje versierd.

Eerste straat

''Ik denk dat wij de eerste straat van Beverwijk zijn, die oranje gekleurd is. In deze moeilijk tijd met corona verdient Oranje alle steun’’, glimlacht Marjon van Balen, inwoonster van de straat. ‘’De straat is vanwege het EK weer oranje gekleurd. Zondagochtend 10.00 uur zijn we begonnen en aan het einde van de middag waren we klaar. Een mooi initiatief.’’

Marjon vervolgt: ‘’Het initiatief om de straat oranje te versieren komt uit de koker van buurman Wil en mijn persoontje. We hebben al die jaren daarvóór altijd bij een groot voetbalevenement de straat versierd. Daarom dachten wij: ‘Dit jaar met het EK gaan we het weer doen’. Natuurlijk zullen we ons aan de de coronaregels houden. We willen geen last hebben met de mensen van de boa. We hebben afgesproken dat we niet met z’n allen bij elkaar gaan zitten; wie binnen wil kijken, kijkt binnen. En wie buiten wil zitten, blijft buiten.’’

Houden aan de coronaregels

Het was alweer zeven jaar geleden dat het Nederlands elftal meedeed aan een groot voetbaltoernooi. Dat was het WK in Brazilië. Oranje stond toen onder leiding van topcoach Louis van Gaal. De ploeg werd derde, een geweldig resultaat.

Marjon: ‘'Nu met dit EK hopen we dat onze jongens het ook goed gaan doen en dat ze ver zullen komen in het toernooi. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!''

Jan Vermeijenstraat in Beverwijk.