Peter Verkaik vijf jaar trotse en uiterst vakkundige ondernemer van zijn eigen bedrijf.
Peter Verkaik vijf jaar trotse en uiterst vakkundige ondernemer van zijn eigen bedrijf. (Foto: Bert Westendorp)

Techniek staat bovenaan bij Autoservice Peter Verkaik

HEEMSKERK – Het eerste lustrum is een feit. Vijf jaar is Peter Verkaik nu met zijn bedrijf Autoservice Peter Verkaik gevestigd aan Timmerwerf 91. Het jubileum is stilzwijgend gevierd, maar wel een mijlpaal waar de ondernemer trots op is. “Het ondernemerschap bevalt mij prima, nooit spijt van gehad!”

Onderhoud Campers groeit gestaag

Jarenlang heeft Peter gesleuteld aan trucks. Een ervaring die ook in zijn eigen bedrijf nu van pas komt. De focus is gericht op personenauto’s, maar ook voor onderhoud van lichte bedrijfswagens weten ondernemers de werkplaats van het bedrijf te vinden. Daarbij geldt een eerlijk advies en prijzen die concurrerend zijn. Ik gebruik ook altijd kwaliteitsmaterialen.“

Voorgaande maanden werd er door corona minder kilometers gemaakt door de klanten ervaart ook Peter. “Toen was het wat rustiger in de werkplaats. Ik heb in die periode veel accu’s geplaatst want weken stilstaan is voor een accu niet goed. Nu trekt alles weer aan.”

Airco

Peter hecht niet aan luxe zoals een receptioniste en een fraaie ontvangstruimte. De techniek zegeviert bij de ondernemer die naast jarenlange ervaring ook diverse diploma’s bezit die het vakmanschap bewijzen. Het diploma van een specifieke opleiding voor airco’s toont aan dat ook dat hoofdstuk een specialiteit is. Een tip van Peter: “Zet altijd je airco aan en als je een eind moet rijden zet dan een kwartiertje voordat je je bestemming bereikt de airco weer uit. Zo hou je het systeem schoon. En regelmatig onderhoud en controle is belangrijk.”

Een rage die een jaar terug, mede door corona, de kop op stak zijn campers. “Dat merk ik inderdaad. Er komen steeds meer klanten bij mij voor onderhoud aan hun camper. Daarvoor is de werkplaats ook prima geschikt.” Peter onderhoudt alle merken en types auto. Daarvoor beschikt de eenmanszaak over geavanceerde uitleesapparatuur. Ook voor hybride auto’s staat de werkplaats open.

Naast het onderhoud van auto's kunnen de klanten tevens terecht voor banden, APK keuring en occasions. Maar dat laatste wel met enige beperking. "Ik heb meestal twee of drie occasions hier staan. En dat zijn vaak stadsauto's, dus een klein formaat. Daar is behoefte aan in de omgeving. En uiteraard lever ik de auto's met garantie.”

Voor meer informatie: www.autoservicepeterverkaik.nl.