Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Superleuke Voetbaldag bij De Kennemers

BEVERWIJK - Afgelopen zaterdag 12 juni was er de Nationale Voetbaldag. Deze dag was geïnitieerd door de KNVB en het Oranje Fonds. Dit alles om de start van de EURO 2020 extra aandacht te geven en kinderen uit de regio te laten sporten.

Uiteraard deed De Kennemers ook mee en organiseerde een 7 kamp voor kinderen uit de geboortejaren 2009 t/m 2016. De inschrijving voor deze dag was al heel snel gesloten, omdat de maximale 56 aanmeldingen al snel behaald was.

Alle kinderen

Op deze zonovergoten dag deden alle kinderen om 10.00 uur mee met de landelijke warming-up. De trainers Erik en Ed leiden deze warming-up, waarbij de kinderen vanuit stilstaande positie moesten hakken billen, knieën heffen, sprinten, maar uiteraard ook springen als er gescoord was en van Links naar Rechts moest worden bewogen.

Vervolgens werden de kinderen in 7 groepen verdeeld en begon de 7 kamp. Naast 6 actieve oefeningen waaronder een heuse hindernisbaan, obstakel run, ver schieten, hard schieten, gaten schieten en voetbalbowling, was er ook een EK/NL quiz. Leuke vragen over wie de bondscoach is, wie de tegenstanders zijn van Nederland, welke oud speler van De Kennemers het Nederlands elftal heeft gehaald en hoe de beker heet die de Europees kampioen wint. En nee Stef Idema is geen bondscoach, Berry Janssen heeft het Nederlands elftal niet gehaald en de beker heet ook geen Jaap Balder Cup.

Heerlijk ijsje

Na deze 7-kamp kreeg iedereen een heerlijk ijsje en limonade en kon men kijken naar de finales van de Club van 100 Penaltybokaal. In de tussentijd waren juryleden Jur en Edwin drukdoende om alle punten per groep en oefening op te tellen.

Nadat er witte rook uit de bestuurskamer kwam werden er 6 winnaars per groepering benoemd. Berkay Karaer (O06), Daan Brouwer (O07), Quinten Rekveld (O08), Vince de Wit (O09), Layla Schoonenwolf (O10) en Mika Steenmeijer (O11) waren de winnaars en kregen een lekkere prijs. Een super geslaagde dag kon de organisatie het zeker noemen.