Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Skeelerbaan zorgt voor forse discussie in de raad

HEEMSKERK - Op zijn zachts gezegd een ‘bijzondere’ raadsvergadering afgelopen donderdag 24 juni. Op de agenda stond de realisatie van de Skeelerbaan voor ijsclub Kees Jongert. Er was veel discussie en een duidelijk verschil van inzicht of wij nu echt, na al die jaren van wachten, eindelijk een Skeelerbaan gaan realiseren.

Open eindjes

Het raadsvoorstel gaf wat open eindjes, waardoor VVD Heemskerk samen met het CDA Heemskerk en Heemskerk Lokaal een voorstel tot aanpassing hebben gedaan.

In deze aanpassing hebben we allereerst aangegeven dat hij er komt, geen twijfel mogelijk. Wij willen wel eerst duidelijkheid waar deze komt. Op dit moment werkt het college aan de inrichting van het gebied, oftewel het zogenaamde vlekkenplan. 

Gewild gebied

Het is een gewild gebied waar onder andere sport, wonen en recreëren bij elkaar komt. Het is echt nodig om dit zo slim mogelijk in te richten en daar zoveel mogelijk voor ons dorp te kunnen realiseren.

In het raadsvoorstel was de termijn niet helder aangeven. Daarom hebben wij in het besluit opgenomen te starten met de bouw van de skeelerbaan ‘zodra het vanuit het vlekkenplan mogelijk is’ maar in ieder geval te starten met de bouw in 2022.

Veel discussie

Het raadsvoorstel leverde vooral op ‘woorden’ onnodig veel discussie op en zorgde er zelfs voor dat D66 en GroenLinks uiteindelijk tegen stemde. En dat terwijl beiden wethouders heel duidelijk waren. “We gaan de skeelerbaan realiseren! Belangrijk is wel dat we eerst helder hebben hoe het gebied Assumburg-Oud Haerlem-tolhek het meest efficiënt en logisch ingericht gaat worden. 

Het is klip en klaar dat de huidige ‘bewoners’ sowieso plek krijgen in het gebied, waar is alleen op dit moment nog niet duidelijk.”

Aanpassingen

Gelukkig is, na aanpassingen door de VVD, CDA en Heemskerk Lokaal, met een meerderheid ingestemd met het raadsvoorstel en weet IJsclub Kees Jongert nu in ieder geval zeker dat in 2022 gestart gaat worden met het realiseren van een skeelerbaan.

Wij krijgen hiermee zowel lokaal en regionaal een fantastische sport erbij!

IJmond Werkt!

Ook op de agenda stond het jaarverslag van IJmond Werkt! en daarmee hebben wij teruggekeken naar het afgelopen jaar. IJmond Werkt! voert voor de gemeente Heemskerk de werkzaamheden in het kader van de re-integratie en de sociale werkvoorziening uit. 

Kennisgenomen

Met respect hebben wij kennisgenomen van het werk van IJmond Werkt!. Het coronajaar maakte dat het roer omgegooid moest worden. Doen wat nodig is! Daar zijn ze goed in geslaagd en dat verdient alle complimenten.


Frank Hermans

VVD Heemskerk