Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'D66 wil dat de gemeente betrouwbaar is'

HEEMSKERK - De gemeente gaat over heel veel dingen. Bij veel onderwerpen werkt de gemeente samen met organisaties, met de scholen en met bijvoorbeeld sportclubs. Even tussendoor, de coronapandemie heeft weer eens laten zien hoe belangrijk een goede gezondheid is, dus het is goed dat de gemeente samen met de sportverenigingen werkt aan een gezond Heemskerk.

Dat dacht de gemeente Heemskerk 21 jaar geleden ook al. Toen zocht de gemeente naar een uitbater voor de ijsbaan. Ze haalde IJsclub Kees Jongert over om naar Heemskerk te komen. De gemeente beloofde de ijsclub een skeelerbaan om de verhuizing extra aantrekkelijk te maken.

Met de belofte van een skeelerbaan in het achterhoofd verhuisde IJsclub Kees Jongert naar Park Assumburg. Maar toen gebeurde iets raars, de gemeente kwam niet over de brug met de beloofde skeelerbaan. Er was geen geld, maar het zou slechts uitstel zijn en geen afstel. Maar nu, in 2021 is er nog steeds geen skeelerbaan. 21 (!) jaar na de eerste belofte van de gemeente is er nog steeds geen skeelerbaan.

Wel is er nu een onderzoek wat het ontwikkelperspectief is van het gebied ‘Assumburg, Tolhek en Oud Haerlem’. In de bestuursopdracht staat dat er nadrukkelijk onderzocht moet worden wat de mogelijkheid is van het realiseren van een skeelerbaan bij de IJsclub. Er staat dus niet dat er een skeelerbaan moet komen, maar dat het onderzocht moet worden.

Afgelopen raad bespraken we een raadsvoorstel waarin wel wordt besloten dat, maar niet waar en wanneer de skeelerbaan bij Kees Jongert er komt. De coalitie beloofde zichzelf dat het in 2022 zou zijn. Althans, afhankelijk van het onderzoek en nog heel veel meer dingen.

Helaas was er te weinig steun voor ons D66 amendement. D66 wil dat de gemeente betrouwbaar is. Ons voorstel was dan ook: bouwen die skeelerbaan, zonder voorwaarden, zonder mitsen en maren.


Piet Burgering

D66 Heemskerk