Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

‘Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen’

HEEMSKERK - De eerste bespreking in de raadsvergadering betrof de VeiligheidsRegio Kennemerland (VRK), u heeft er veel over gehoord het afgelopen jaar. Zij zorgen voor onze veiligheid en waren prominent aanwezig bij het bepalen van de coronaregels. Afgelopen raadsvergadering kregen wij het jaarverslag 2020 en de begroting 2022-2025 onder ogen. Daar viel ons op dat de VRK jaar in jaar uit geld over houdt. Daarnaast is er een behoorlijke loonsverhoging voor de top afgesproken EN de gemeente Heemskerk maakt elk jaar ook nog extra geld over. Heemskerk Lokaal heeft grote moeite met deze combinatie van factoren. Ook de gemeente Heemskerk is onzeker welke financiële middelen er nog vanuit het Rijk onze richting op komt. Dus voorzichtigheid met gelden is geboden. Wij hebben dan ook een reactie gestuurd aan het bevoegd gezag van de VRK.

Skeelerbaan

Daarin heeft Heemskerk Lokaal bepleit dat de jaarlijkse extra bijdrage van onze gemeente gestopt wordt vanaf 2023 en dat we eerst een nieuwe sobere begroting tegemoet willen zien. Daar was de voltallige Raad het mee eens. Deze reactie gaat naar het algemeen bestuur van de VRK.

Wat ook in de raadsvergadering op de agenda stond was het voorstel in Park Assumburg een skeelerbaan aan te leggen. Jaren terug is er een belofte gedaan aan de ijsclub Kees Jongert een skeelerbaan in park Assumburg aan te leggen. Het wordt tijd dat die belofte ingewilligd wordt, vandaar dat we deze in ons coalitie programma 2018-2022 hebben gezet. De winters zijn minder streng en er kan niet zoveel geschaatst worden als vroeger.

Daarnaast is skeeleren een snelgroeiende, sportieve sport maar op de openbare weg erg gevaarlijk, 40.000 ongelukken per jaar in Nederland. Dus Heemskerk is gebaat bij een skeelerbaan. Dat we zouden instemmen met het voorstel was dus niet het issue. Er was alleen een aanpassing nodig want de ijsclub wil aan de slag.

Feit is dat Park Assumburg en de aan te leggen skeelerbaan onderdeel uitmaken van een integraal onderzoek naar het gehele gebied Tolhek, Park Assumburg, Oud Haerlem. Hierbij ligt de focus op woningbouw, sport en recreatie. De reeds in het gebied gehuisveste organisaties behoren in dit gebied te blijven waar ze zitten want Heemskerk Lokaal wil geen onnodige kosten om organisaties te verhuizen.

Met de aanleg van de skeelerbaan hoeft niet gewacht te worden tot de uiteindelijke afronding van het onderzoek, vindt Heemskerk Lokaal. Naar verwachting is eind 2021 al bekend hoe het eruit kan komen te zien waarna verdere uitwerking zal plaatsvinden. Voor Kees Jongert hét moment om de baan aan te gaan leggen. ODIN weet dan ook waar het aan toe is en eindelijk Heemskerk beginnen aan huizenbouw waar we als Heemskerk Lokaal hard voor gewerkt hebben afgelopen periode.

Iets melden kan via:

info@Heemskerklokaal.nl


Emmy Lamers, Heemskerk Lokaal