Oscar Duiveman (l) samen met medewerker Joey Kabalt voor de innovatieve computergestuurde lijmmachine.
Oscar Duiveman (l) samen met medewerker Joey Kabalt voor de innovatieve computergestuurde lijmmachine. (Foto: Bert Westendorp)

Werken aan constante kwaliteit

HEEMSKERK – De ramen staan open deze zwoele maandagmiddag. De houtbewerkingsmachines laten met hun geluid weten dat er volop productie gedraaid wordt bij Timmerfabriek Duiveman aan het Aambeeld 12.

Innovatie en kwaliteit sleutelwoorden bij Timmerfabriek Duiveman

Oscar Duiveman en Linda de Groot, laten weten dat het zoals altijd lekker druk is. In ruim 29 jaar heeft het bedrijf van oprichter Ron Duiveman, de vader van Oscar, zijn reputatie waargemaakt.

De firma produceert op maat gemaakte kozijnen, ramen en deuren eventueel met glas. Opdrachtgevers zijn aannemers, ZZP’ers en particulieren. Alles bij Duiveman is maatwerk. De machines werken op honderdste van een millimeters nauwkeurig. Daarbij zijn de vakbekwame medewerkers onmisbaar.

Mahonie

De meeste kozijnen, ramen en deuren worden gemaakt van mahonie. In het luxe segment nieuwbouw en renovatie is het duurzaam Accoya hout in opmars. “Accoya is gegarandeerd voor vijftig jaar. Accoya is gemodificeerd hout en is aan het uitgroeien tot de norm voor de houtindustrie als het gaat om prestaties en duurzaamheid. Accoya behoeft weinig onderhoud. Eens in de tien jaar schilderen is geen uitzondering”, weet Linda.

Maar ook de reguliere houtsoorten weerstaan de jaren. Linda: “Je ziet het bij monumentale panden die kunnen honderden jaren oud zijn. Daar zitten soms de originele kozijnen en deuren nog in. Als je hout goed onderhoud gaat het jaren mee. Vijftig jaar is echt geen uitzondering. De levensduur is dan langer dan bij kunststof.”

Het bedrijf schuwt innovatie niet. Recent is het nieuwe logo te bewonderen aan de gevel met grote borden en lichtreclame. Vorig jaar is de website vernieuwd en nieuwe bedrijfskleding aangeschaft, die met zomerse warmte even plaats maakt voor een zomeroutfit.

Lijmrobot

Dit jaar is er in de werkplaats ruimte vrijgemaakt voor een BMH Gluemaster 2.0 van Bos Machines, een computergestuurde lijmrobot die veel werk uit handen neemt. De werknemers hoeven de overtollige lijmresten niet meer te verwijderen. Een lijmtuut aan een robotarm zorgt voor nauwkeurige verdeling van de lijm.

Het is weer een bewijs dat innovatie, vakmanschap en de liefde voor hout bij Timmerfabriek Duiveman garant staan voor vakmanschap, al 29 jaar!

http://www.ronduiveman.nl/