Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

'College rijdt scheve schaats'

HEEMSKERK - Een skeelerbaan voor de IJsclub Kees Jongert. Of eigenlijk natuurlijk voor de inwoners van Heemskerk, natuurlijk. Een kwestie die al 21 jaar loopt. Vorige maand heeft de raad het besluit genomen onderzoek te laten doen naar een nieuwe invulling van park Assumburg. Wat moet op welke plek worden gesitueerd, het zogenoemde vlekkenplan. Alle stakeholders zullen hierin betrokken worden. Dus ook IJsclub Kees Jongert. Een maand later, ligt dit voorstel voor. Een voorstel met allerlei open eindjes. We besluiten dat we een skeelerbaan gaan aanleggen, maar waar die komt is nog de vraag. Of we hiervoor ook genoeg geld beschikbaar stellen, is ook nog maar de vraag en de duurzaamheidscomponent die het zou krijgen, komt te vervallen. De 240.000 euro die beschikbaar is gesteld is gebaseerd op de plek waar IJsclub Kees Jongert nu zit. Maar, als uit eerder genoemd onderzoek blijkt dat ijsclub toch moet verhuizen…. dan wordt het vele malen duurder. Voor GroenLinks staat het vast. 

Er moet een skeelerbaan komen, zoveel is wel duidelijk. Er zijn immers genoeg voorzieningen gesneuveld de laatste jaren. Dus wat ons betreft wordt het tijd dat er weer eens wordt geïnvesteerd. Een skeelerbaan is een manier van sport die voor jong en oud toegankelijk is en wat in een grote behoefte kan voorzien. Maar wat zegt het college nu eigenlijk tegen de Kees Jongert. Wij zullen beloven u dat u een skeelerbaan krijgt? Ik ben daar nog niet zo zeker van. Het lijken knollen voor citroenen. Een zoethoudertje. Een open eindje, waarvan de uitkomst verre van zekerheid biedt.

Dit was een slecht voorstel. Er wordt niets besloten. Het zit vol met mitsen en maren en geeft geen enkele garantie aan IJsclub Kees Jongert. Een gemiste kans. GroenLinks had graag gezien dat er een voorstel zou worden voorgelegd waarin echte besluiten genomen zouden worden. Dan zou er recht gedaan zijn aan IJsclub Kees Jongert. Want een ding staat voor ons als een paal boven water. De skeelerbaan moet er komen.


Ans Nijman, Fractievoorzitter GroenLinks Heemskerk